Egy győzelem és egy vereség az UMSL WBB hétvégi mérlege. Pénteken egy agyonnyert meccset hoztak döntetlenre, hogy aztán a hosszabbításban hengereljenek. Szombaton viszont mínusz 14-ről kapaszkodtak vissza, hogy 5 perccel a vége előtt hárommal vezessenek, de a végén mégis az ellenfélnél legyen a hasonló különbségű előny.

Őrült meccsek lehettek, csak az elsőt láttam, mert a második előtt lényegében leszakadt az egyik palánk, így a szomszédos Washington egyetemre kell áthurcolkodni. Innen pedig nem volt közvetítés.

Kibicként, de sok meccset látva az látszik, hogy 5 játékosa van a csapatnak és 2-3 cseréje. Az utóbbiaknál az újonc center leginkább arra jó, hogy ideig-óráig tehermentesítse a ponterős, de erősen hangulatfüggő végzős lányt. A kisembereknél két csere látszik, a már tavaly is itt lévő, de az előző szezonban alig pályára lépő Kaitlynn talán összeforrasztja széttört önbizalmát. Most, a második meccsen annyi pontot dobott, 5-öt, amennyit tavaly összesen. A másik, egy újonc, neki nincs gond az önbizalmával, nagyon nincs. A hatékonyságával annál inkább.

Mi lett volna, ha... - tehetem fel ezek után a kérdést. Szakmai tapasztalatom és apai szívem is azt mondja, Laurával 2 győzelemmel kezdte volna a szezont a csapat, nélküle viszont marad az előzetes papírformát igazoló 1-1.