Levelet hozott a posta. Na jó, nem a posta, hanem az iMessage. Ajándék volt benne. Egy videó, amelyet Laura új edzője küldött. Kedves figyelmesség.

Jobb vagy sem a WVSU-nál a UMSL? Ezt elemzem már-már tudományos alapossággal. Szigorúan pontozva minden képkockát, gesztust, életérzést. A videós ajándék alapból egy pontot jelent, amelyet a végén írunk jóvá.

Csarnok és parketta

A WVSU terme alig fél évvel Laura érkezése előtt készült el. Remek, 1500 férőhelyes csarnok, gyönyörű parkettával, multifunkcionális, kihúzható lelátókkal, hatalmas kivetítővel.

Az UMSL-videóban egy kockát látunk. A parketta szép, a terem hatalmas, 4700 fős, kihúzható lelátók itt is vannak, de nem székek, hanem padok. A parketta felfestése azonban régies, a középen lógó, négyoldalas eredményjelző 14 éves, azaz mindent látni rajta, de úgy tűnik, hogy videó vetítésére nem alkalmas, ez a bemutatásnál csökkenti a show erejét.

Bár szívem szerint döntetlenre hoznám ki az első kört, de objektíven nézve, tekintve, hogy női meccsekre 400-600 néző látogat el, ez egy pont a WVSU termének. 0-1

Konditerem

Na ezen kevés elemzendő van. Hatalmas felszereltség, széles választékú "kínzó eszközök". A WVSU-nál sem volt gond ezzel, de a Tritonok arzenálja erősebb. Egy pont a középnyugatiaknak. 1-1

Öltöző

Charlestonban ugye új termet kaptak a játékosok. Ehhez remek öltöző is dukált, a legújabb divat szerinti. Kör alakú.

St. Louisban szűkebbnek látszik a szekrény és az ülőke is kicsi volna nekem, régiesebb is az egész elrendezés. Ismét a WVSU vezet. 1-2

Öreg épületek a campuson

Lorka nem kedveli a régies épületeket, szerinte az öregség illata árad belőlük. (Sebaj, idővel másképp gondolja majd, de most ez van.) A könyvtár a 90-es évekből származhat, az oktatási központ viszont 100 évnél is idősebb, olyan klasszikus, egyetemi feelinget árasztó. Pont ilyenek voltak West-Virginiában is. Ez bizony döntetlen. 2-3

Tanulói társalgó

Hoppá, kezd kijönni a nagyobb város, nagyobb egyetem, több pénz és fokozottabb figyelmesség. A társalgó a fotó alapján pazar, akár egy kellemes butikhotel hallja. A WVSU-nál is új épület volt, de az egy tiszta, de puritán kétcsillagos hotelnek felelt inkább meg. 3-3.

Medence a campuson

Kell ezt magyarázni? Ok, nem itt készül Michael Phelps, de még napozóágyak is vannak. Jár a pont a Tritonoknak. 4-3.

Kollégium, avagy a dorm

Bár ez is új volt a Mérges darazsaknál, ha a Tritonok képei nem hazudnak, akkor ez ízlésesebb, kulturáltabb, barátságosabb. Bevallom az egyik új kérőt azért is utasítatta el Laura (ebben egyetértettem vele), mert kétágyas, már-már a szocialista koleszok világára emlékeztető szállást kínáltak. Újabb pont St. Louisnak. 5-3.

Kegyelemdöfés

Tudnak ezek a St. Louis-i fiúk, ha akarnak. A vadonatúj szabadidőközpont lélegzetelállító. Mint egy wellnessközpont. Keringetős belső medence, több szintes konditerem és egy hatalmas, keresztpályás kosárlabdaterem. Láthatóan ezt bárki használhatja, de gondolom nem véletlenül szerepel az ajándék videóban. 6-3.

Még nincs vége

Az amerikai egyetemi épületek fontos helyszíne a hallgatói központ. Itt található általában az egyetemi bolt (tankönyvek, sportfelszerelések, ajándékok), az étterem, de legalábbis gyorskaja-elárusító, társalgó, egyszóval minden. Charlestonban ez igen szerény volt, olyan kisvárosias. Még a helloweenkor is csak ekkora felhajtásra futotta.

A Tritonoké lenyűgöző, a mozgólépcső csak a nagyságát mutatja. Lorka kedveli, ha van tér, választék, kicsit olyan plázás az egész, de számára éppen ez a komfortos. A pont nem kérdés, hogy hová kerül. 7-3, de jár az eléjén beharangozott kedvességi pluszpont is, így 8-3 a vége.

Összegzés

Laura, amikor az új ajánlatok között válogatott, a sportkerrierje mellett az "érezd jól magad" faktort is figyelembe vette. Megértem,

ha valaki 8000 km-re költözik a családjától, otthonától, az ne csak  a parketta csiszolását vegye alaposan górcső alá.

Amerikában, ezen szinten, ugyanis mindenütt jóval a magyar átlag feletti a létesítményhelyzet. Lehet kukacoskodni, hogy talán az öltözőszekrény nem számkódos, de ez olyan, mint amikor a női vásárló a szín alapján dönt a Volvo és a BMW-dzsip között.

Augusztus 16-tól újabb 9 hónap Amerika következik. A nagyobb város, az erősebbnek látszó csapat, a nyüzsgőbb egyetemi élet a nagyvárosi létben nevelkedett lányomat St. Louis felé terelte.

Megértem és támogatom ebben.

Arról már nem is beszélve, hogy karácsonykor lesz egy hét szabadideje. Idén, azt hiszem, ismét lesz fenyőfa a nappaliban!