Vége az alapszakasznak, az UMSL, Laura érkezése után, jelentőset lépett előre tavalyhoz képest. Akkor az alapszakaszt 11-15-ös mutatóval zárták, most fordítottak, és 15-11 a mérleg. A néggyel több győzelem, a 7. helyet jelentette a tavalyi 12. helyett. Apai szívem azt mondatja, ez Lorkának is köszönhető. Sikerrel pótolta a tavaly végzett, 182 centi magas kiscsatárt, pontátlaga 3-mal volt jobb a távozóénál.

Az utolsó forduló káprázatos, 34 pontos győzelme után hosszan beszélgettünk. Többször leesett az állam. Kérdeztem ugyanis, hogy az utóbbi 5 meccsen miért vált kissé passzívabbá. De apa,

nem vállalkozom kevesebbet, de a bírók egyszerűen nem ítélnek elég faultot a betöréseimkor. 

A szerető, de objektívnak látszani akaró apa ilyenkor a fáradság után tudakozódik vagy az ellenfelek fokozottabb figyelmét sejti a háttérben, de nem.  

A dologhoz a bírók jelentősen hozzátesznek. Ugyanis videóznak.

Nem a meccs közben, hanem amikor felkészülnek. Elemzik a játékosok mozgását, cseleit, trükkjeit. Lauráról pedig azt állapították meg, hogy többször indokolatlanul "szenved". Magyarán, kétes esetben elengedik a védők keménykedését, mondván, Lorka "Blaha Lujzát" játszik.

Ezért is volt mókás, amikor a legutóbbi meccsen Laura a vörösre vert alkarját mutatta a "csíkosnak", megkérdezvén, hogy akkor ez most, hogy került oda?

Ja jó, legközelebb befújom

- volt a válasz. Amúgy az egyik csapattársa, Shawnta is szenved a bírók alapos felkészülésétől. Ő nagy rutinnal adja el a támadó szabálytalanságokat. Őt is figyelmeztették már meccs közben, hogy ezt "legközelebb már nem veszik be". 

Lorka most abban bízik, hogy a mai sikeres kvalifikációs rájátszás után, amelyet reményei szerint megnyernek, a 8-as döntőben új, őt nem ismerő bírókat kapnak. Akkor pedig előveheti az "azonnali emberhalált" amely után a meggyötört játékos, Főnix-madárként újjáéledve, biztosan értékesíti a megítélt büntetőket.

Szép remények, de ma hazai pályán nyerni kell a St. Joseph ellen. Az ellen a csapat ellen, amelyiket 1 ponttal sikerült legyűrni az alapszakaszban, és amelynek kulcsjátékosa akkor gyengén játszott. Lorka viszont 4 hármast is elsüllyesztett az ellenfél gyűrűjében. Agodalmaskodom? Igen, de hát készülünk a rosszra, hogy örüljünk a jónak. Ráadásul Laura nálam sokkal pozitívabban látja a helyzetet. Még szerencse, hogy ő lép pályára ma este 8-tól és nem én.