Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Közzétették a csapatnévsort

Közeleg az új évad és ennek csalhatatlan jele, hogy a honlapra kiteszik a csapatnévsort. Ami fontos, hogy fotóval és az egyéni statisztikákkal. Eleinte vicces volt látni, hogy Laura magassága folyton változott. Volt 5,8, 5,10, de most 3 éve megállapodtunk az 5,9-nél. Lássuk be, ez a reális, azaz 174 és fél centi. Besorolása pedig redshirt senior. Azaz végzős, a redshirt elmagyarázása hosszú lenne, azokra használják, akik valamiért, átigazolás vagy sérülés, kihagynak egy kosárlabda évet.

UMSL  roster

Az egyéni fotója tetszik, kimondottan jól sikerült, ezt azért írom, mert volt olyan korábbi, amelyet inkább csak tudomásul vettem. De ez most jó!

Még egy mondat a magasságokról, különösen a fiatalok szeretnek ezzel játszani. Az alacsonyabb centerünk 3 centit nőtt a nyáron, ami persze inkább a kosaras vágyaknak, mint a realitásnak szól. Persze, ha ettől magabiztosabb lesz a játéka, akkor minden rendben.

Az új center lány 6,1, de ő még tényleg növésben van. 185 centi, ami bíztató, mert Laura elmondása szerint jól és főleg értelmesen mozog. Hallgat a tanácsokra (Lauráéra) és a kordinációja is fejlődik. Lehet persze, hogy újoncként még nem váltja meg a világot, de miután a lányom elköszön a Tritonoknál, szép sikerekhez segítheti őket. Most azonban egy jó évre számítunk. Laura és én is. Méltó befejezés dukálna, olyan csatás, hogy jó szívvel emlékezzenek Saint Louisban a makacs, de a csapat győzelméért mindig mindent megtevő magyar lányra.

Tovább


Laura talán utolsó amerikai csapata

Elkészült a Tritonok 2019/20-as csapatképe. Laura az ülő sor közepén kapott helyet. Ez jár egy végzősnek.

Szörényi Laura UMSL 2019/20

Meglepően vidámnak látom. Felkészüléskor meggyötörtebb szokott lenni, de most kiegyensúlyozott. Az edzéseket már szinte élvezi, azért itt bevetettem a költői túlzás eszközét, de eddig tényleg minden jól megy. Egy kis elismerést is kapott. A jó edzés munkáért ugyanis kis korongocskákat adnak, 4 vagy 5 kategória van, mint az általános suli alsójában, de ha ezt gondolják jónak az edzők, akkor ezen ne múljon.

Szörényi Laura UMSL 2019/20

Tehát Lorka is kapott korongocskát. Nem csoda, hogy sokkal jobban megy a tavalyihoz képest, hiszen lába rendben van, semmi fájdalom, semmi érzékenység. A nyári itthoni speciális gyakorlás is sokat hozzátett a tudásához.

Bizakodva várom a vélhetően utolsó amerikai szezont. Hajrá Tritonok, jó lenne a rájátszásra kiutazni! A március már szép Saint Louisban.

Tovább


Az első az utolsóban

Arról az eddzésről van szó, amely hétfőn volt. Hivatalosan is megkezdődött a felkészülés az új szezonra, amely Laurának minden bizonnyal az utolsó amerikai éve lesz. Az elején, írtam már erről, heti 8 órát edzhetnek. 4x1 óra labdás edzés, 3x1 óra erősítés, valamint kétszer fél óra speciális futóedzés. 8 hétig nagyjából így áll össze a heti program. Utána pedig már jöhet a heti 20 óra gyakorlás. 

A futástól már most fázik a kisasszony, de hát nem nyúlnak szerződtették. Túl lesz rajta és remélem, hogy sokkal magabiztosabban mozog majd, mint az előző, visszatérő szezonjában. Erre minden esély megvan, mert az edző nélküli gyakorlások során összehasonlíthatatlanul jobban érezte magát.

UMSL Szörényi Laura edzés

Végezetül egy csapatkép, amelyen az edzőkkel együtt már mindenki ott volt.

Tovább


Gift card-őrület

Semmi, de tényleg semmi köze nincs a következő pár mondatnak a kosárlabdához mégis oly jellemző ránk. Laurának ugyanis kettős énje van. A mindennel pontosan elszámoló, beosztó, (ez vagyok én), valamint a hedonisztikus, pazarlós (ez volna Zsuzsa). Szeretném azt látni, hogy én győzök, de ez hamis illúzió amikor olyan marhaságokra költődik a pénz, mint mondjuk reptéri ételvásárlás, mert otthon reggelizni túl korán van. A gépen pedig vacak ételt adnak. Szemben azzal, hogy borravalót csak kirívó esetben adunk, hiszen ő sem kalapozza körbe a csarnokot, ha bedob egy hármast.

Három napig gift card mizéria zajlott. A diplomakiosztóra ugyanis számos ismerősétől, amerikaiaktól, ilyen vásárlási jogosítvány kapott. Ezek plasztiklapok, amelyek eltüntek. Huss, nincs.

UMSL  Szörényi Laura  Laura Szorenyi

Természetesen biztos helyre eltéve feküdtek valahol, hiszen spórolósak vagyunk, én vérem. Videós távírányítással azonban itthon is minden zugot fel kellett kutatni értük, semmi. Aztán a harmadik napon, egy szekrény legfelső polcán ott lapult a rózsaszín boríték, benne a sok, sok gift card. Kerek lett a világ, az Amazon pedig számíthat hűséges vásárlójára.

Ilyenekkel szórakoztatom magam a hivatalos edzések megkezdéséig, amelyek augusztus 26-án indulnak. Hoppá, mégis van kosárlabdás vonatkozása a posztnak!

Tovább


Bemutatták az új csapatot

Megvan az új csapat, két érkezővel. Egy újonc, Breanna Diestelkamp csatlakozott a Tritonokhoz. Különleges története van. A bajnokság legjobb csapatában, a Druryban játszik ugyanis egy másik Diestelkamp, csakhogy ő mix, azaz félig fekete lány. Breanna viszont kimondotta világos bőrű. Pedig egy családról van szó. Érdekes lesz, hogy miképpen meccselnek egymás ellen.

Breanna magas és még növésben van.

Ezt Laura mondta, mert tavasszal még alacsonyabbnak tűnt. Hivatalosan 6,2-nek, azaz 187 centisnek mondják, de ugye még fejlődésben van. Szép jövő előtt állhat, mert gimnáziumi videói szerint simán eldobja a hármast is, de azért a mozgása centeres, miközben sok blokkot is kioszt. Hogy miért nem a nővére csapatához került, talán a következő hetekben megtudjuk.

A másik lány irányítónak jön. A divizio I-ből érkezik, fehér és állítólag sokat passzol. Játszani még nem látták a többiek, de már ismerkednek vele. Nem is túl alacsony, mint amilyen Sammy volt. A fotón jobbra alul, Laura előtt látható. Danielle Berrynek hívják. Az előző bajnokságban megsérült és kevesett játszott. Az azt megelőző szezonja viszont jó volt. 7,2 pontátlag, 62 gólpassz és 48 labdaszerzés. Ez utóbbira nagy szükség lesz az UMSL-nél. A gárda, az EIU a 2017/18-as évadban 3-26-os mutatóval rendelkezett. Legutóbb 11-18-cal zártak, ekkor 8 meccsen tudott játszani.

UMSL

Kitették a szezon menetrendjét is. A lányok már tudtak róla, de most végleg megerősítették, hogy decemberben Puerto Ricóba mennek két meccset játszani. Nagyon örülnek neki, 5 évente jutnak el ilyen helyre. Laura pont elcsípte.

Apropó Laura, már egy kicsit játszogattak, csak visszafogottan, de azt mondja, hogy teljesen rendben van a lába, semmi zavarót nem érez. Ha Derrick Rose-nak is másfél év kellett a térdsérülés utáni teljesértékű visszatéréshez, akkor mi sem sietünk sehová és a suli is nagyon fontos. Egy mestert várunk haza 2020-ban.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek