Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Megjöttek a cuccok

Idén is mutatós edzésfelszerelést kaptak a Tritonok. Ha nincs Laurának ilyenből már három tucatnyi, akkor egy sem. Amikor nála voltunk májusban még Zsuzsa is kapott vagy kettőt, de szigorúan nem többet. Aranyos, hogy vonzódik ezekhez a holmikhoz, amelyek immáron az utolsók.

UMSL  Szörényi Laura  Tritons  basketball

Fura érzés, hogy a sport és Amerika kapcsolatában mindenre úgy nézek, ez az utolsó. 5+1 év a tengerentúlon hosszú idő. Emlékszem, amikor 2012 tavaszán, még 17 évesen az addig mindenben óvatos lányom azt mondta: igen, elmegyek Amerikába. Visszagondolva én nem mertem volna elindulni. 14 évesen hetekig nem aludtam attól a tudattól, hogy Római-fürdőről az Alagúthoz járok majd gimnáziumba. Ő pedig felült a repülőre és huss, utazott 7000 kilométert. Kaland és óvatosság, antagonisztikus fogalmak, mégis megférnek a lányomban.

Már csak két edzés, hogy jöjjön az idei első meccs. Egy jukóval (2 éves alapozó főiskola) játszanak. Jegyzőkönyv sem lesz, talán, ha fejben számolják az eredményt. Sebaj, elvárom a sorstól, hogy legyen egy nagyon jó éve Laurának. Megérdemli 2 év emberfeletti kitartás után. Lélekedző 24 hónapon van túl a tavalyi szezon felemásságával és az azt megelőző újraépülésével. Hajrá Tritonok, hajrá Laura!

Tovább


Láttad már Laurát 4-es poszton?

Jelentőset javítottak mérlegükön a Tritonok a három egymást követő hazai meccsükön. Szerdán a Kentucky Állami Egyetem csapatát győzték le 76-58-ra, így 3-3-ra állnak a kezdeti három vereség után.

UMSL  Szörényi Laura  basketball  Kentucky State

Magabiztos diadal volt, amelyből

Laura 4 ponttal és egy lepattanóval vette ki a részét.

Az ellenfél egy úgynevezett fekete egyetem (HBCU) volt, amely különböző kedvezényeket nyújt a színes bőrű fiataloknak a továbbtanulás érdekében. Nálunk ilyenkor már szegregációt kiáltanának, de ott másképpen gondolják. A realitásból indulnak ki és a gazdaságosságból. Egy 2006-os tanulmány szerint az ilyen iskolák 1964 óta 10 milliárd dolláros többlet GDP-t hoztak azzal, hogy kiművelt fiatalok hagyják el az intézményeket. Na ennyit Amerika oktatási elveiről, vissza a kosárlabdához.

Laura ezúttal 17 percet kapott is szokatlan poszton játszatták. Zóna ellen a körte szélén, olykor a tetején, ahogy a fotón is látszik, 4-esként kellett viaskodnia. Becsülettel helyt állt, de nem ezt tanulta.

Úgy érzem, amikor megjön a sebessége és a dinamikája, akkor tud visszatérni eredeti helyére. A bátorság már megvan, csinálja amit tud, de a hatékonyság még hiányzik. Érdeklődéssel és nem kis izgalommal figyelem erőfeszítéseit. Ez is embert próbáló feladat, de megoldott már ehhez hasonló helyzetet. Most is így lesz!

UMSL  Szörényi Laura  basketball  Kentucky State

A konferencia-meccseket már itthonról figyeljük, ahogy ez a poszt is a 17 órás repülőút után készült. Jó volt látni, megölelni, együtt vacsorázni, családozni vele. Remélem tudtunk annyit adni, hogy az a pályán is kamatozzon. A sulival ugyanis nincs baj, eddig minden flottul megy, félévkor ismét kiemelkedő eredményre számíthatunk. Az év végén pedig jöhet majd a kalapdobálás. De ennyire ne szaladjunk előre, csütörtökön bajnoki, engem pedig vár egy német házi feladat ellenőrzése. Az 5-ösért nekem is meg kell dolgoznom.

Tovább


Lauráék megszerezték a harmadik helyet

Laurával a csapatban harmadik lett a kosárlabdacsapat az UMSL házi úszóversenyén. A viadalt az úszók szervezték olyan csapatépítő-tréning jelleggel. Több számba is rajtkőre álltak a különböző sportolók. Alex és Laura vezetésével a kosarasok a 4x25-ös hátúszóváltóban tudták megcsípni a dobogót.

A gyorsot, amely 4x50 volt inkább hagyjuk, maradjunk annyiban hogy Alexa a második hosszon már sokkal inkább Ericre, az angolnára emlékeztett, mint Egerszegi Krisztinára.

Laura azonban egy diadalban is benne volt. A mixváltóban, amelynél fiú-lány és sportági vegyescsapatok mellúszásban versenyeztek már simán nyertek. Csak jól jött a 3 év óvodai úszóedzés!

Tovább


Mindenki megjött, teljes a csapat, de hogy jön ide a német nyelvlecke?

Mosoly, várakozás, elszántság - ez olvasható le az arcokról az első csapatfotón. A 2018/19-es szezonra alaposan kicserélődött a Tritonok gárdája. Hatan maradtak a tavalyi nagy menetelésből. Közülük hárman meghatározó tagjai voltak a csapatnak, hozzájuk csatlakozik Laura. A hét új lányra nehéz feladat vár, megismételni a 21-6-os szezont nem lesz könnyű. Ehhez sokat adhat hozzá Amaria, aki egy 5'11-es lány és a divízió I-ből érkezett. Ott nagyon keveset játszott, ezért választotta St. Louist.

UMSL  basketball  Tritons

A Tritonok 2018/19-es csapata

Aztán a centerkérdés. Jordan távozásával nagy űrt hagyott maga után. Elvész meccsátlagban 15 pont és 10-nél több lepattanó. Egy 6'3 magas, és súlyban 100 kiló körüli lány pótolhatja. Videója alapján uralja a palánk alatti teret, de talán nem elég mozgékony. Meglátjuk. Nehezen tippelek a várható kezdő ötösre. Az biztos, hogy Laurának a kihagyott szezon után ismét bizonyítania kell, így megy ez Amerikában. Szerintem rendben van a lába. Erőnléti edzője is ezt mondta. Apropó bal láb. Megkapta az orvostól a teljes játékengedélyt. Az alábbi videó alapján számítottam is rá.

Az augusztus 6-ai, Amerikába történő visszatérése óta már kint is fut, dob, mozog. Persze a szobáját is fel kellett frisítenie, bevásárlás, rendezkedés, csupa nőcis dolog. Ez nagy élvzet a Facetime segítségével Zsuzsának is.

UMSL  basketball  Tritons

Látkép az apartman ajtajából. Medence, strandröplabda, grillsütő.

Az első közös, de még open gym edzés 27-én lesz, akkor köszönnek majd a pályán is egymásnak a lányok. Akkor indul a harc a kezdőcsapatba kerülésért. 

Közben megkaptam az első házi feladatomat, hiszen a suli hétfőn kezdődött. A kisasszony ugyanis németül tanul, ma hajnalban már érkezett is a nem túl rövid szógyűjtemény. Az angol és az olasz után furcsa a német kiejtés, ebben segíthettem, ugye Mr. Tájfel (Teufel)? Senki ne sajnáljon, nekem is jól jön egy kis gyakorlás!

Tovább


Ötödik szint

Phase five - így hívják azt a szintet, amely után már megkapható a játékengedély. Orvosa szerdán minősítette át Laura térdét erre az ötös szintre. Minden gyakorlat végezhető, de az egymás elleni játék, az egy-egyek kivételével, még nem ajánlott. A egy-egyet is csak slow motionnel kérik. Nem rossz, de a végleges engedélyt valószínűleg az augusztusi visszatérésekor kapja meg.  Ez így természetes, hiszen 5 hónap telt el a műtét óta, az ilyen sérülés, pedig 6-9 hónap alatt gyógyul meg teljesen.

Ahogy már korábban írtam, semmit sem sürgetünk, sőt. Apropó augusztus és visszautazás. Már a hónap első hetén látni akarják Laurát, így idén csak két és fél hónapot lehet itthon. Az sem kevés, minden nap ajándék nekünk. 

Mindenesetre a Csatában már jelezték, szívesen látják edzeni, erre szükség is lesz, hiszen a rehabilitáció utolsó fázisait valószínűleg itthon végzi majd el. Amúgy már St. Louisban is csak heti egyszer, szinte kontrollszerűen jár a rehab-edzésekre. 

Eddig tehát minden a normális menetrend szerint halad, ami a visszatérést illeti. Még a jövő hét közepéig lesznek edzések, utána jön a vizsgaidőszak, hogy május 13-án elinduljon haza. Örülünk Vincent!

Tovább
«
12

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek