Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Nagyon hivatalos levél érkezett

Helló! Régen találkoztunk. Nyaralunk. Ma azonban itthon voltunk. Csöngettek. Levél érkezett a tengerentúlról. A fontos dokumentumot július 2-án adták fel. Elsőbbségivel, kiemelten fontos bélyegzővel.

UMSL  diploma  Szörényi Laura

Laura nem volt itthon. Én vettem át. Láttam, hogy fontos irat, nem bontottuk fel. Megvártuk vele. Megérte. A diploma volt benne, amelyet így küldtek ki. Cirkalmas, pontos, magyar ékezetes betűkkel.

UMSL  diploma  Szörényi Laura

Örült neki, ahogy mi is. Megérte a fáradságot, a munkát, a pénzt, az utazást, a műtétet, a talpraállást, a küzdelmet. Mindent. Amerikai papírja van arról, hogy cum laude végzett a Missouri Állami Egyetemen.

UMSL  diploma  Szörényi Laura

Most még egy év tanulás és kosárlabda. Aztán..., Zsuzsával 4 évig éltünk külön a főiskola után, igaz csak 130 kilométerre egymástól. Augusztustól (kezdem megszokni) 10 hónapon át ismét kicsit messzebb lesz a lány. Utána meglátjuk. Majdnem 1 évünk van erre. Saint Louis visszavárja. Mi is.

Tovább


Jövőre, veled, ugyanitt - immáron a mesterképzésen

Mi is a keresztneve? A vezeték nevét hogyan írják pontosan? Legalább 5 percig keresgélte az adminisztrátor Laura I-20-as formját. Aztán meglett, ami nem elhanyagolható, hiszen ez jogosítja fel arra, hogy ismét Amerika területére lépjen. 5 éves tanulói vízuma ugyan van, de az mit sem ér iskolalátogatási papír nélkül és volna az a bizonyos I-20-as form. Miért ez a neve nem tudom és tök mindegy, de már annyit hallottam, hogy valahogy a szívemnhez nőtt.

UMSL  cum laude  diploma

Ez volt az utolsó papír ami ahhoz kellett, hogy jövőre ismét az UMSL tanulója legyen Laura, immáron mesterképzésen. Digital marketing és social media - ő még ezt is tudja tovább árnyalni, de ennyit biztosan értek belőle. Amúgy érdekes volt, a lányom élőben közvetítette ahogy megkapta az ominózus papírt, mert ez tényleg papír és nem egy virtuális dokumentum.

UMSL  cum laude  diploma

Majd elfelejtem, frászt, csak eddig lazázva titkoltam, hogy a diplomája "cum laude" minősítésű lesz. Tegnap megvolt az utolsó vizsga, ötös, azaz itt négyes lett, 97 százalék. Ezzel csak bebiztosította azt, amit pár hónapja tudtunk, hogy

a 4 éves átlaga 3,60-nél jobb lesz. Ez jelenti a "cum laudét".

Kíváncsi vagyok, hogy milyen egy amerikai diploma, nekem csak két magyar főiskolai oklevelem van. Amúgy a kiemelt minősítés főleg az amerikai munkaerőpiacon jelent pluszt az álláskeresésnél. Ezt hűvös nyugalommal jegyzem meg, semmi következtetés nincs benne, csak jó megnyerni azt a bajnokságot, amibe benevezték. Itt pedig ennél többről van szó, mondjuk úgy, hogy legalább 20 pont volt közte.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek