Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Győzelem!

Laura megtette, amit megkövetelt Saint Louis. Győzelemre vezette a Tritonokat egy eléggé szenvedős meccsen. Szerencsére az ellenfél nem volt egy világverő csapat. A Quincy 1-6-os mérleggel állt a meccs előtt, igaz a Tritonok 2-5-je sem volt túl dicsőséges.

Laura lassan kezdett, két kihagyott dobással, de aztán elég jól alakult számára a meccs.

20 ponttal, 4 lepattanóval és 2 labdaszerzéssel zárt.

Ezzel csapata legponterősebb játékosa lett. A győzelemhez azonban nagyon kellett a mindössze 153 centis irányító, Sammy 3 hárompontosa. Az ő sorozatával léptek el a második negyed vége felé 10 ponttal.

Utána csendesen csordogált a meccs, 15 is volt közte, de az UMSL nem az UMSL lenne, ha nem zárkóztatta volna fel néhány tiszta dobás kihagyásával az ellenfelet. 7 perccel a vége előtt, 46-39-nél bizony izgultam, de egy perccel később Lorka visszapöcizett egy labdát és onnan már beértek a Tritonok.

Az 57-47-es győzelem elengedhetetlen volt ahhoz, hogy versenyben legyenek a rájátszásért. Feljöttek a 10. helyre, amely már  rájátszási pozíciót jelent, de a 8-ba kellene kerülni, hogy ne idegenben kezdjenek. Erre megvan az esélyük, de ahhoz az kell, hogy a kissé kaotikus játékuk sokkal tudatosabbá váljon a következő 11 mérkőzésen. Azonban ezért a játékosoknak és edzőknek egyaránt sokat kell még tenniük. 

Tovább


Valami nagy, nagy gödör alján

Elképesztően kilátástalan meccseket játszik mostanság az UMSL. Egy eddig 1-5-tel álló, nem különösöbben jó csapattól kaptak ki eléggé megalázó módon. Ezen a szinten persze nincsenek 30 pontos zakók, de széteső, a győzelemre semmi esélyt sem mutató játék annál inkább. A Tritonok úgy nyelték a hármasokat, mint kacsa a nokedlit. Rémes volt nézni a Maryville elleni 62-50-re elvesztett találkozót.

Laura statisztikája ránézésre nem lenne rossz.

13 pont, 6 lepattanó és még 3 gólpassz is van benne.

Azonban ez sem volt az ő meccse. Sok olyan kihagyott dobbással játszott, amelyet a csapat gólgyárosának be kell emelnie. Nincs mese.

Pedig 16-11-re még az UMSL vezetett az elején, de aztán a második negyedben összesen Lorka tudott két pontot dobni. Kettőt, nem többet. Ennyit termelt a csapat nettó 10 játékperc alatt. Még egy plasztikus adat, 44 százalékkal dobott büntetőkkel nem lehet nyerni pláne akkor, ha a hazai pálya minden bírói előnyét élvezte a Maryville. 

Mondanám, hogy nyerhető meccs következik a Quincy ellen, hiszen az ellenfél masszívan mínuszos mutatóval áll, de most már ez az UMSL-re is elmondható. Itthon kiesési rangadónak mondanánk a meccset, de Amerikában nem lehet kizuhanni a bajnokságból. Szerencsére.

Tovább


Még ilyen rossz meccset nem láttam, mióta Ameriában játszik

Egy gyenge, érdektelen csapattól kaptak ki 3 ponttal úgy a Tritonok, hogy a második félidőben még 13 ponttal vezettek.

Lorkának semmi sem ment be, de tényleg semmi. 6 pont, kipontozódás, és a három labdaszerzés ilyenkor nem gyógyír. El kell felejteni és felállni erről a padlóról.

Most ennyi, csak elkeserítőt tudnék írni, azt meg minek, hiszen az amerikai sportok a csodás feltámadások is szólnak. Arra nevelik őket. Most valami ilyesmire lesz szükség.

Tovább


Bent az elitben

Amerikában mindenre van statisztika, sőt, talán még annak ellenkezőjére is. Az NCAA mindhárom osztályában 26 különböző szempont alapján vezetnek egyéni listákat. Hangsúlyozom, hogy egyéni, mert ugye a csapatokra külön statisztika van.

Laura a pontdobók között küzdötte be magát az első 250-be. Nagy cucc, 250-es lista már mekkora - mondhatná az, aki csak az elsőségben látja a sikert. 

Nos, az NCAA divízió II-ben 24 konferencia (területi bajnokság) van, plusz a függetlenek, ide alapvetően a Costa Rica-i és más távoli vidéken lévő egyetemek csapatai tartoznak. 24 konferencia, átlag 14 csapattal legalább 350 egyetemet jelent. Jellemzően 13-14 játékossal (15-en szoktak ülni a padon) számolva nagyjából 4400 játékosról beszélhetünk. Ha így vesszük nem semmi bekerülni a top 250-be.

Laura jelenleg a 139. a 12 meccsen dobott 15,3-as átlagával.

A listavezetőnek január 14-én 23,2-es átlaga volt, ezt 15 meccsből hozta össze.

Lorka még egy mutatóban fér be a legjobb 250-be. Büntetőátlaga a 226. helyhez elég. Itt azonban előrelépést várok tőle, mert még elmarad a tavalyi 81 százalékos teljesítményétől, jelenleg 74,2 a mutatója. Ebben azóta kezd fejlődni, mióta könyökét visszaigazította Kriszta által a Csatában beállított pozícióba. Arról már nem is beszélve, hogy az edzői bizalom is sokat segít a büntetővonalas dobások biztonságában.

Ma újra meccs. Idegenben játszanak a Parkside-dal, azzal a csapattal, amely 0-4-es kezdés után megynerte az utolsó két bajnoki meccsét. A csütörtöki sajnálatos kétpontos vereség után most fontos volna a győzelem, ehhez pedig hozni kell a fenti átlagokat, sőt egy jó meccsel elérhető a top 100 is. Mindössze 25-öt kellene hinteni. Az pedig csak eggyel több, mint az idei legjobbja.

Tovább


Két ponttal kikapni nagyon bosszantó

A papírforma alapján tisztességes vereség lehetett a cél az országos ranglista 19. helyezettje ellen, de nem így történt. Mindössze két ponttal kapott ki az UMSL a sokkal erősebbnek tarott Lewis otthonában úgy, hogy 6 másodperccel a vége előtt egyenlő volt, igaz a hazaiak jöttek oldalbedobással. Egy váltási hiba miatt az irányító tisztán marad, így szabadon tudta megjátszani a hatalmas centerüket, aki egy kissé kitekert mozdulattal megszerezte a győztes két pontot. Áhhh!

Amúgy jól indult a meccs, Laura büntetőivel vezettek a Tritonok és bár a meccs közepen, pontosabban a harmadik negyedben már 11-gyel is mentek a hazaiak, jött Lorka.

Három hármassal és egy 2+1-gyel átdobta a zónájukat és ezzel visszajöttek a meccsbe.

Olyannyira, hogy az utolsó 10 perc előtt 2 pont volt a Saint Louis-i lányok előnye. Utána azonban végig a Lewis vezetett, de nem tudtak igazán ellépni. 6 másodperccel a vége előtt aztán az amúgy inkább a palánk alatt jeleskedő Swanta a világ végéről bevert egy palánkos hármast. Egyenlő! Hazai időkérés, hogy utána minden UMSL-erőfeszítés kárba vesszen.

Laura 19/12-vel, közte 3 büntetővel és egy lepattanóval zárt.

Szombaton egy elvben könnyebb ellenfél jön, igaz a Parkside ellen is idegenben játszanak majd a Tritonok. A kérdés csak az, hogy ez a mai meccs elkedvetleníti-e őket, vagy pont ellenkezőleg, erőt ad az ottani remélt győzelemhez.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek