Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Amikor a bírók gecik

Egyszer már utaltam rá, hogy a bírók olykor eléggé érvényesítik a hazai pálya előnyét. Akkor finoman írtam le a csalást. A mai meccs után rájöttem, hogy tényleg visszafogott voltam. Amit a William Jevell ellen kapott az UMSL az nem a hazaiakat segítő diszkrét részrehajlás volt.

A pofátlan csalás kategóriájába tartozott a meccs.

Sőt, írhattam volna mocskos csalást is. Ilyet még soha nem láttam.

Csak egy példa. Lepattanó, amelyre vetődik az UMSL-játékosa, fél másodperc késéssel érkezik az ellenfél. A labdát már fogó UMSL-es, védendő magát, kifordul, ráesnek a hátára, de könyöklésért mégis ellene fújnak.

A Tritonok centere ellen 2 támadót ítéltek pozíciófogás közben. Ezzel hamar kiszállt a meccsból, hiszen egy tiszta szerelését (az ellenfél már elindult visszafelé) is hibának ítélték. Mindez az ámokfutás 25 percen át tartott, amíg a hazaiak össze nem pakoltak egy 20 pontos előnyt. Akkor 3 percre korrekt fújás jött, már csak faultarány miatt is, mindjárt csak 15 volt közte. Ezt nem hagyhatták a csíkosok. Gyorsan kifújták ugye a centert, támadásban sorra vették el a labdákat lépéshibára hivatkozva. Nem csoda, hogy

két technikait is kapott Vaughn edző.

A bírói támogatástól megnyugodott hazaiak ezek után sorra dobták a hármasokat a tehetetlen dühtől koncentrálni nem tudó Tritonok ellen. 64-41 lett a vége. Ennyire divizió I-es csapattól sem kapot ki az UMSL, nemhogy egy amúgy nem túl acélos gárdától.

Laura végül is 16 pontot, közte két hármast dobott és lekapott 5 lepattanót.

Megemlítem, hogy a statisztikájába bekerült 6 eladott labda is, de ezt csak a bírók látták így. Kétszer nevetséges lépéshibát fújtak a eurostepnél, majd egyszer hátulról kiütötték a kezével együtt a labdát. A nyilvánvaló fault, esetleg bedobás helyett az ellenfél jött oldalról. Személy szerint én ekkor adtam fel ezt a meccset. Összefoglalva:

három mocskos csaló vezette a meccset.

Ui: a Tritonok is kaptak már kellemes fújást hazai pályán, de az maximum a véleményes szituációk számukra kedvező megítélését jelentette.

Tovább


Betegen nehéz

Lorkának kedd reggel óta láza van. Állítólag a meccs előtt már jobban volt, de két nap gyógyszeren élés senki játékának nem tesz jót. Ráadásul idegenben játszottak egy kimondottan jó mérleggel rendelkező csapat, a Rockhurst ellen.

Maradjunk annyiban, hogy érvényesült a papírforma és Lorka játékára a lázas két nap rányomta a bélyegét. A Rockhurst 78-71-ra behúzta a hazai pályás meccsét.

Laura, érezhetően lelassulva, elvergődött 11 pontig, de ma nem volt több elvárható tőle. Legközelebb szombaton játszanak majd egy közvetlen rivális ellen, szintén idegenben, olyannyira, hogy haza sem utaznak St. Louisba. 

Tovább


Egy kosárlabdázó legkínosabb 20 másodperce

A Drury a GVLC bajnokság egyik élcsapata. Olyannyira, hogy veretlenül vezetik azt. Lauráék idegenben már játszottak velük és viszonylag sima vereséget szenvedtek tőlük. Lorka itt 23 pontot dobott, tehát nem ment rosszul.

Az alábbi videón azonban a csapat egyik újoncával történik meg az, amit senkinek sem kívánunk. Borzalmas 20 másodperc következik.

Amúgy ma, csütörtökön a videón látható kék csapat, azaz a Rockhurst ellen játszanak Lauráék. A meccshez annyit, hogy Laura két napja lázas és még a meccs előtt is gyógyszerezték. Ráadásul a Rockhurst esélyesebb és ugye hazai pályán is játszanak.

Tovább


Esélylatolgatás a bajnokság félidejében

Feléhez érkezett a bajnokság. Még 9 meccs van hátra a GLVC alapszakaszából. Négy győzelem és öt vereséggel állnak a Tritonok. Nézzük, mi van még hátra és mekkora az esély a rájátszásra.

A lányok nem állnak rosszul, igaz annyira jól sem. Tavaly 6 győzelemmel bekerültek a legjobb 12-be, amely ugye rájátszást ért. Ehhez már csak két siker kellene, de én idén nyolccal számolok. Azaz pont annyit "win"-t kellene begyűjteni, mint az eddigi 9 meccsen. Az ok egyszerű, hazai pályán kéne lejátszani az első kört. (Eddigi tapasztalataim szerint főleg a bíráskodás miatt fontos ez.) A lebonyolítás szerint ugyanis az 5-12. helyen végzett csapatok egy meccsen döntik el (5-12., 6-11., 7-10., 8-9. ellen), hogy ki jut be az alapszakaszban első 4 helyen végzett csapatok mellett a legjobb nyolcba. Az Elite Eigh-et pedig már semleges helyen, nagy csarnokban, komoly közönség előtt játsszák. Ez volna cél. Tavaly ez nem sikerült.

Most 4 meccses idegenbeli túrára indulnak a Tritonok. 

Az eddig meccseredmények alapján ebből 3 nyerhető, sajna pont nem az első, a most csütörtöki.

A Rockhurst nem túl bonyolult, de pontosan dobó, a posztokat tekintve teljes csapat.

Magyarán nincs lyuk a rendszerükben. Csillogás nélkül gyűrik le az ellenfeleiket. 6-3-ra állnak, minden nekik álló meccset megnyertek, csak a esélyesebbektől kaptak ki. Tippmixen nem fogadnék ellenük az UMSL-re.

Utána azonban három olyan gárda jön, akiket mind meg lehetne verni. Olyanokról van szó, akiknek gyengébb a mutatójuk az UMSL-nél.

A William Jewell azonban veszélyes lehet.

3-5-ös a mutatójuk, tehát hasonló a mieinkhez, vereségeiket, egy kivétellel, az erős csapatok ellen szedték össze. Igazi ki-ki derbi lesz.

Aztán két masszívan negatív mérlegű csapaton kellene túljutni. Ha az a két győzelem megvan, akkor az utolsó 5 hazai találkozon jöhetne össze a szükséges további 2 győzelem.

A végén tehát otthon játszik az UMSL, de 3 élcsapat is érkezik. Ellenük igazi bravúr kellene, és az, hogy a térsérüléssel (csontrepedés) bajlódó lepattanókirálynő, Shawnta rendbe jöjjön.

Az általam kitűzött cél tehát a 8. hely, amely jelentős előrelépés volna a tavalyi 12. helyhez képest.

Jelenleg a 6. helyen állnak a Tritonok

és Laura vezetésével jó volna ezt a pozíciót őrizni. Ha meglesz a 15 pontos meccspontátlaga, akkor ez sikerülhet.

Tovább


Fontos győzelem, a sírból visszahozva

Ezt a meccset az UMSL centere, Jordan Fletcher nyerte meg a csapatnak. 27 pont és 20 lepattanó valóban klasszis teljesítmény. Pedig félelmetesen indult a találkozó a Truman ellen. Az ellenfél bedobta az első négy hármasát. Döbbenetes volt nézni a 11-26-ot az eredményjelzőn 9 perc után. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy miképpen lett ebből a szünetre csak 31-35. Az ellenfél lelassult, a dobásaik is pontatlanok lettek és a Tritonok lassan, de biztosan közelítették őket.

A fordításra a harmadik játékrészben került sor.

Laura 3 büntetője jelentette az első hazai vezetést 40-39-nél.

Majd végre sikerült hárompontost is dobnia a csapatnak és szinte már lazázhattak volna, ha a helyzeteket bedobják. 48-39 után azonban ismét jött egy megtorpanás, Lorka kiválrűl bombázta a gyűrűt és három és fél perccel a vége előtt 56-56 volt az állás. Ekkor azonban az UMSL centere ismét villant, másfél perc alatt szerzett 7 pontjával eldöntötte a mérkőzést.

A Truman Egyetemet másodszor sikerült legyőzni ebben a szezonban

és ez a hazai siker ráadásul beleszámított a bajnokságba is. Így kétszeresen is fontos volt a 67-58.

Lorka végül 15 pontig, 4 gólpasszig és 2 szerzett labdáig jutott.

A Tritonok bajnoki mérlege 4-5-re javult, összességében pedig ismét pozitív, 9-8-as a mutatójuk. Most 4 meccs jön idegenben, amelyből legalább kettőt meg lehetne nyerni, azzal pedig elérnék a tavalyi 6 győzelmet, amely akkor rájátszást jelentett.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek