Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Mi az az "rs" Laura neve előtt?

Az Amerikábon oly népszerű Twitteren mutatják be az idei szezon csapatát az UMSL-nél. Egyenként töltik fel azt, hogy mit gondolnak magukról és a világról a játékosok. 

Azért jöttem az UMSL-hez, mert egy győztes akartam lenni

 Ezt mondja ebbe a rövid bemutatkozásba és egyben megköszöni szüleinek, hogy segítették, támogatták abban, hogy elérje céljait úgy, ahogy azt ők is tették. Köszi Laura, szép szavak!

Laura támadó! Jó, ezt eddig is tudtuk, de a Tritonok honlapján is így szerepel, ami azt mutatja, hogy a sérülése után is a pontszerzést várják el tőle. Azért szokatlan ez a megjelölés, mert vannak nála magasabbak, akiket hátvédként aposztrofálnak. Ők azonban újoncok.

Mondjuk Laura tényleg nem a legendás védekezéséről híres, sokkal inkább a dobjunk több gólt, mint amennyit kapunk elv mellett szokott érvelni.

És akkor a címben feltett kérdésről, amely egyben válasz arra is, hogy meddig marad a lányom Amerikában. Pontosabban, hogy meddig tanulhat még az UMSL-en.

Másfél évvel számolhat.

A neve előtti "rs" azt jelenti, hogy "redshirt", azaz igazoltan kihagyott (sérülés) egy sportolói évet és ezért 5 évet maradhat, mint igazolt játékos az adott egyetemen. Alapesetben ugyanis 4 évet lehet sportolói ösztöndíjjal eltölteni egy egyetemen. Idén idén végez a tanulással, kommunikáció és reklám diplomája lesz, és ha minden rendben lesz, akkor jövőre még egy speckó marketing képesítésre is szert tehet, hiszen 5 évig járhat az egyetemre. 

Így három végzettséget adó diplomája lesz.

Már kinézte az ehhez szükséges órákat. Semmi akadálya sincs, hogy a 2019-2020-as szezon a sportolói karrierje mellett az iskolában is értelmesen és hasznosan teljen el. Rajtam nem múlik, még másfél évig szívesen melózom olyan keményen, mint amennyire Laura volt képes a talpraállása érdekében.

Tovább


Új csapat, új remények

Laura nem szokott coelhos idézeteket irogatni a különböző közzésségi médiás felületeire, de most megtette. "The comeback is always stronger than the setback." A tavalyi sérülés után ez most nem tűnik unatkozó csajos csöpögésnek, sokkal inkább elszántságnak. Erre az évre megfelelő mottó lesz.

UMSL

Amúgy keményen gyűri, hogy utolérje magát. Már mindent csinál, amit eddig tudott, de az agya még lassítja, ezt kell leküzdenie. Meg azt a mandulagyulladást, amely a hét elején tört rá. Antibiotikum, 2 nap pihenő, hogy utána ismét a többiekkel legyen. Amerikában nem lehet sokáig otthon kúrálgatni magadat. Nem értek vele egyet, de ez van.

UMSL

A legújabb videókon már ő is fut fel a hegyre, vagy gyötri magát a füves atlétikai pályán. St. Louisban szép az idő, 25 fok körül van. A kérdés már csak az, hogy november elején milyen nap süt le Laurára. Ha azzal segíteni tudok, akkor a végén még meggyőzöm magam egy szezon közbeni repülésről is.

Tovább


Laura és Louie

Elkezdődtek az edzések, és ez már komoly kihívás Laura lábának. Most derül ki, hogy az itthon végzett munka mennyire segítette a teljes gyógyulást. Úgy tűnik, minden egyes futás, gyakorlat, erősítés hasznos volt. Bírja a munkát, igaz edzések után szükség van a jeges zacskóra. UMSL

A Tritonok kabalájával

Az edzők mindenesetre késznek látják a lábát, különösen a korábban hasonló sérülésen átesett játékosokhoz képest. Azt azért tudni kell, hogy a visszatérés folyamat, hol jobbnak, hol bizonytalanabbnak érzi majd a térdét, de az eddig tapasztalatok alapján jól halad.

A dobásokkal nincs gond, a tempók is ülnek, a védekezés is elfogadható, a többi pedig majd jön. Laura megfontolt és mi sem sürgetünk semmit. Az edzők is számítanak rá, ez derült ki az év elejei egyéni elbeszélgetéskor. Az már egy másik kérdés, hogy a kiváló center, Jordan távozása után muszáj lesz átalakítani a csapat stílusát. Bár érkezett egy hasonló magasságú és meglehetősen testes lány, de ügyességben azért sokat kellene még előrelépnie.

Valószínűleg több lesz a kinti dobás és a kombinációs játék, de ez már tényleg a következő két és fél hónap végén derül majd ki. Laura intelligens, szinte bármihoz tud alkalmzkodni. Ja, és a német is jól megy, eddig csupa ötöst kapott a házikra.

Tovább


Mindenki megjött, teljes a csapat, de hogy jön ide a német nyelvlecke?

Mosoly, várakozás, elszántság - ez olvasható le az arcokról az első csapatfotón. A 2018/19-es szezonra alaposan kicserélődött a Tritonok gárdája. Hatan maradtak a tavalyi nagy menetelésből. Közülük hárman meghatározó tagjai voltak a csapatnak, hozzájuk csatlakozik Laura. A hét új lányra nehéz feladat vár, megismételni a 21-6-os szezont nem lesz könnyű. Ehhez sokat adhat hozzá Amaria, aki egy 5'11-es lány és a divízió I-ből érkezett. Ott nagyon keveset játszott, ezért választotta St. Louist.

UMSL  basketball  Tritons

A Tritonok 2018/19-es csapata

Aztán a centerkérdés. Jordan távozásával nagy űrt hagyott maga után. Elvész meccsátlagban 15 pont és 10-nél több lepattanó. Egy 6'3 magas, és súlyban 100 kiló körüli lány pótolhatja. Videója alapján uralja a palánk alatti teret, de talán nem elég mozgékony. Meglátjuk. Nehezen tippelek a várható kezdő ötösre. Az biztos, hogy Laurának a kihagyott szezon után ismét bizonyítania kell, így megy ez Amerikában. Szerintem rendben van a lába. Erőnléti edzője is ezt mondta. Apropó bal láb. Megkapta az orvostól a teljes játékengedélyt. Az alábbi videó alapján számítottam is rá.

Az augusztus 6-ai, Amerikába történő visszatérése óta már kint is fut, dob, mozog. Persze a szobáját is fel kellett frisítenie, bevásárlás, rendezkedés, csupa nőcis dolog. Ez nagy élvzet a Facetime segítségével Zsuzsának is.

UMSL  basketball  Tritons

Látkép az apartman ajtajából. Medence, strandröplabda, grillsütő.

Az első közös, de még open gym edzés 27-én lesz, akkor köszönnek majd a pályán is egymásnak a lányok. Akkor indul a harc a kezdőcsapatba kerülésért. 

Közben megkaptam az első házi feladatomat, hiszen a suli hétfőn kezdődött. A kisasszony ugyanis németül tanul, ma hajnalban már érkezett is a nem túl rövid szógyűjtemény. Az angol és az olasz után furcsa a német kiejtés, ebben segíthettem, ugye Mr. Tájfel (Teufel)? Senki ne sajnáljon, nekem is jól jön egy kis gyakorlás!

Tovább


Laura visszatérésre készen, kész a szezon menetrendje

Már augusztus elején elkészült a 2018/19-es szezon menetrendje. Szokatlanul korán. Ami első ránézésre is látszik, hogy az ellenfelekből óvatosan válogatott a szakmai stáb. Míg tavaly két divízió I-es csapattal is megmérkőztek a lányok, (egyiket megnyerték), idén csak az UMKC-vel, a testvéregyetem gárdájával csapnak össze és a találkozó is csak december elején lesz. A visszafogottság érthető, hiszen alsó hangon is 7 új játékossal vágnak neki a bajnokságnak. Közülük 5-en gimnáziumból érkező 18 évesek. A tavalyi sikerkovácsokból csak hárman maradtak, két biztos kezdő, és az első számú csere is kiöregedett, köztük a domináns center és a hatalmas küzdő, 4-es poszton uralkodó Shawnta.

UMSL Laura Szorenyi

Laura, Arielle, Kaitlynn - ők lehetnek az idei szezon meghatározó játékosai

Amúgy idén 14 tagú lesz a bajnokság miután egy északi egyetem, főleg területi okokból, elhagyta a GLVC-t és egy másik pedig csődbe ment. Azonban érkezett egy új is, a Southwest Baptist, amely bár teljes tagja lesz a konferenciának, de meccsei csak 2019-től számítanak bele a bajnokságba. Mindenesetre az UMSL játszik velük még 2018-ban. A tavalyi eredményeiket nézve közepesnél jobb játékerőt képviselnek, azokat általában legyőzték, akikkel az UMSL is játszott.

A tervek szerint 28 alapmeccs lesz és ehhez jöhet a rájátszás. 18 bajnoki csatát írtak, ha jól számolom egy 4-es csoportban lesznek a lányok. Közülük a Drury a legkomolyabb ellenfél, velük (is) tehát kétszer játszanak majd. 

Laura megnyomta az utolsó itthoni hetet, szombattól péntekig 7 speciális edzésen vett részt.

Ez már komoly megterhelést jelentett a lábának, amely jól bírta a gyűrődést, persze azért még mindig a fokozatosság elvét betartva halad a visszatérésben.

Hétfőn indul vissza, hogy este már találkozzon a régi és főleg az új csapattársakkal. A furcsa az, hogy pályán mindössze egyedül Kaitlynnel játszottak együtt bajnoki mérkőzést. Ha úgy tetszik, akkor az ellenfelek számára Laura olyan fekete ló, akire jobb, ha nem tesznek. Ő ugyanis nem egy árnyék a szürke házfalon.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek