Hatodik helyre sorolták a szokásos év elejei rangsorban a tavaly 4 közé jutott Tritonokat. Mint ismert a GLVC, azaz a konferencia erősorrendbe állítja a gárdákat. Pontosabban az edzők szavaznak. Ez alapján az első helyre a Lewis került. Mindez azért érdekes, mert az előző szezonban nem ők voltak a legjobbak, sőt, még a döntőbe sem kerültek be. Ami mellettük szól, hogy itt játszik egy 182 centis center, Jessica Kelliher, akit viszont országos szinten is jegyeznek. Kicsit Barta Brigire emlékeztet, de a csatás lány izmosabb volt. Talán miatta gondolják úgy, hogy idén a Lewis lesz a bajnok, a 14 edzőből 7-en vélekedett így. A második, a mindig esélyes Drury, szerintem ők a favoritok már csak azért is, mert az év újoncát is ők adták az előző szezon végén.

UMSL Tritons

A Tritonok a hatodik helyen állnak 127 ponttal, ami érdemi előrelépés. Amikor 2 éve Laura érkezett még a 100-at sem érte el ez a mutató. Az UMSL honlapján a rangsort ismertetve azt is kiemelik, hogy

Laura visszatér.

Megemlítve, hogy benne volt a bajnokság harmadik csapatában és 14,2 pontot ért el a 2016/17-es szezonban. 

A helyezés hízelgő, hiszen kiöregedett a csapat domináns, 191 centis centere, a csupaszív négyes, Shawnta, és a kiváló pöttöm irányító Sammy is. Helyére úgy tűnik sikerült megfelelő kicsit igazolni, míg a center ponterejét Laurának, Shawnta küzdeni tudását pedig egy első osztályból érkező lánynak kellene pótolnia.

A helyzet tehát nem reménytelen, sőt! Márciusban a legjobb 4-ig jutott a gárda, onnan viszont már csak egy lépés a döntő. Miért is ne, ehhez csak 12 csapatot kell a végén megelőzni.