Pihenőnapot kaptak a lányok a péntek esti meccs után. Nem csoda, hajnal 1-kor értek haza.

De ejtőzős napot tartottam én is. Az új James Bond-film megnézése után már 6 órakor durmolni kezdtem.

Ez persze előrevetíti a következő 4 hónap menetrendjét is.

Hm, még jó, hogy alig van meccs hétköznap.

Egy kis értékelés

Egész összeszedett csapatunk van - summázta Lorka a Miami elleni mérkőzést. Érezhető volt, hogy tapasztalt edzője van a WVSU-nak. Higgadtan vezényelte a lányokat, az ordítozás nem sajátja. Coach Smith valóban látott már sok nagy csatát és komoly sikeret is elért már.

A 18 pontot dobó Laura nem kis büszkeséggel mesélte, hogy többször is cseréltek rajta védőt, ami nem csoda, hiszen a

pontjai zömét (13) az első félidőben érte el.

A másodikban is lehetett volna ennyi, de akkor 3 büntető és néhány hárompontos kimaradt. Ezt sajnálta, de mint mondta, a végén már picit remegett a keze a fáradságtól. A két irányító sérülése, az egyik center távolléte és a magasbedobójuk érthető gyengélkedése miatt ugyanis nem tudtak aktiv rotációval játszani.

Mi van a sérültekkel?

Velük kapcsolatban öröm az ürömben, hogy a megműtött Bree lehet, hogy már 4 hét múlva visszatérhet, míg az előszámú iránytó Dee pénteken már játszani fog.

Ez sokat jelent majd, mint ahogy az is, hogy a formán kívül játszó magasbedobó, Lexi is teljesértékű harcos lesz. Vele az történt, hogy a meccs délelőttjén csúnyán összetörték a kocsiját. Ez a tény ugye nem túl idegnyugtató, de azóta már rendeződni látszik a helyzet. Valamint a kisebb fegyelmezetlenség miatt pihentetett kettes számú center is játszhat majd a hivatalos idénynyitón.

Jól esett a telefon

A mérkőzés után Lorka tudott beszélni amerikai szüleivel is. Az elvakult kosárlabdafan Geryvel alaposan elemezték a történteket. Remélem nem véletlenül írta nekem a feleség, Marcia a Messengeren:  We are so proud of her and so glad that she had such a wonderful first game.

You both must be so proud of her.

This is the beginning of a wonderful college career.

Erre mit mondhat az ember, ha ők is úgy látják, hogy "egy csodálatos egyetemi kosárkarrier előtt állunk", akkor én sem tehetek mást hajnalonta. Wake up and cross my fingers.