Még egy nap és eldőlhet az UMSL idei szezonja. Hazai pályán játszanak a Maryville ellen. Az ellenfél 1 győzelemmel van lemaradva a Tritonoktól, de egyszer már legyőzték őket. Így a visszavágás most szinte kötelező. Muszáj nyerni. A bajnokságban ugyanis 4 csapat áll azonos mutatóval és kettő, egy győzelemmel van lemaradva tőlük.

A lényeg, hogy vereség esetén a 11. helyen is találhatja magát az UMSL, az pedig idegenbeli rájátszást jelentene, méghozzá erős ellenfél, a leendő 6. ellen. Azt most nem lehet megmondani, hogy melyik csapat lesz az. Annyi csupán a biztos, hogy az 5. a Rockhurst. A 6. lehet az az Indianapolis, amelynek kulcsjátékosát január 31-én megműtötték és azóta szinte csak vereséget tudhatnak magukénak.

Mindenesetre idegenben nem jó utazni. A hazai pálya, itt valóban az. A viszonylag jó bírók mérnöki pontossággal ütik ki az ellenfél kulcsjátékosait, megtalálva a gyengéjüket. Lauránál a lépéshiba a sláger, pontosabban az eurostep. Ennek lényege, hogy az utolsó két lépést lassítva, de ütemtelenül, irányt változtatva teszi meg a játékos. Hagyjuk is...

De láttuk már olyat is, hogy a Jordant, a centert 10 perc után fújták ki, miközben az irányító ellen sorozatosan ítéltek belemenést. Teljes ki lehet zökkenteni egy csapatot a ritmusából.

A mostani ellenfél, a Maryville ellen is hasonló történt januárban, igaz idegenben. A 11 pontos, viszonylag sima vereséghez persze kellet, hogy Shawnta, a cserecenter lesérüljön. Mostanra azonban már egészséges.

Csütörtökön tehát a szezon eddig legfontosabb mérkőzése jön. Talán ezért, de hétfőn pihenhettek a játékosok, Lorka még tanulgatott is egy kicsit. A lényeg, hogy magyar idő szerint pénteken éjjel fél 1-kor fitten lépjen a pályára. Az elmúlt meccsek közepes teljesítményei után jól jönne egy kiemelkedő. Elvégre a végén csattanhat az a bizonyos ostor.