Muszáj volt nyerni a mezőny egyik leggyengébb csapata ellen. Ismét idegenbe utazott az UMSL, hogy 2-9-es mérleggel álló Illinois Springfield ellen játsszon. Sikerült, 77-73 lett a vége, de ami előtte történt!

Az első negyed sima volt, kosáreső mellett 12 pont előny a Tritonoknak, Lorka 10-et vert be a hazaiaknak, hogy a második negyedben felzárkózzon az ellenfél és utána végig kiegyenlített játék folyjon. Mondjuk játéknak mondani azt amit láttunk, erős túlzás volna, nevezzük inkább rohanós küzdelemnek. A lényeg, hogy az UMSL majdnem képes volt elveszteni ezt a meccset is, 3 perccel vége előtt ugyanis 3-mal vezettek a hazaiak. Szerencsére ők sem világverők, így hibáztak rendesen.

Laura szezoncsúcsot ért el, 31 pontot szerzett, közte 4 hárompontost,

és még 1-1 lepattanót és labdaszerzést is elkönyvelhetett.

A meccs után, amely az edzőnő pályafutásának 100. győzelmét hozta, Vaughn mester úgy fogalmazott: a győzelem közös volt, de egyénenként van javítani való a védekezésen. Lorkának is. Egy picit több dícséretet rémeltünk volna, de sebaj, az összesített bajnoki statisztikában, a dobott pontokat tekintve, feljött a 9. helyre (15,5-ös átlag), a csapaton belül pedig tovább erősítette első helyét.

Szombaton ismét meccs, a bajnokság 15. helyezettje ellen játszanak. (A Tritonok jelenleg a 9. helyen állnak a 16-os mezőnyben.) Ismét győzelmi kényszer van, hiszen utána ugyan 5 hazai bajnoki jön, de ebből maximum kettő nyerhető. A másik három ugyanis a bajnokság éllovasai. Ráadásul a játékuk is imponáló. Ha azonban összejönne a maradék 6 mérkőzésből 3 győzelem, akkor valóban kedvező helyzetből várhatná az UMSL a rájátszást.