Szeretlek anya, szeretlek apa. Könnycseppek a lányok szemében, összeránduló gyomor a papánál. Még egy ölelés és irány az autó. Charleston repülőtere mindössze 20 percnyi autóútra van a WVSU campusától.

10 percig hallgatunk, forgalomra figyelést mímelek, pedig csak azon elmélkedem, hogy jól döntöttünk-e. Zsuzsa (anya és feleség) töri meg a csendet. 

- Egész ügyes volt a gyerek.

- Ja, szépen indul, a kis irányító is egyből észrevette.

- Láttad, a szünetben már magyaráztak egymásnak a játékról. 

-A billentős cselét jól kajálták.

-Amúgy nem rossz csapat ez, de azért oda kell tegye magát, hogy kezdő legyen.

-Rajta múlik, a lehetőség megvan.

Laura 2015 augusztus 14-e óta a WVSU (West Virgina) hallgatója és sportolója.

Az első edzés

Open gym. Így hívják azt az időszakot, amikor bárki részt vehet az edzéseken. Ennek végén hirdetik ki a csapatot. Az amerikai filmeken ilyenkor olvassa a főhős a nevét az edző által kirakott listán, (vagy sem).

Volt szerencsénk látni az első edzést. Ismerkedtek egymással a lányok. Nézték az újakat, hárman vannak, két fekete, pardon afro-amerikai és ő. Laura az első percekben nagyon közelről nézhette a játékot, a labdát. A régi csapattársak főleg egymásnak passzoltak. Utána azonban jött a billentős csel, amelyet az elszenvedő a padlón csücsülve elemezhetett, majd a 6 méterről eleresztett tempó. A fekete irányító pedig akkor fogadta a kegyeibe, amikor harmadszor indították le az ellenfelet. Fehér lány fut és elkapja a hosszú passzt?

Wow, akkor legközelebb is ellőjük felé a lasztit!

Amúgy mindenki tele van önbizalommal, hajigálnak rendesen, és a láb alatti labdaátütés is teljesen normális. Még egy hétig így játszanak, hogy utána megkezdődjön a hegynek futás, merthogy abból itt van bőven, és az edző szobájában is ott állnak már félig kibontva a kartonokból a medicinlabdák és a csuklóra erősíthető súlyzók.

A keddi BBQ-ismerkedés után, hangulati edzésnek mondanám kissé nagyképűen, ma délután újra edzés. Azt ígérte, erre felveszi a csatás nadrágját, a yellow jacket pólóhóz a méretét pedig már levették. Fura lesz a mérges darázs a Garfield után, de Kriszta biztosan büszke lesz rá.