Megvan a nap, amely változást hoz Lorka életében. November 28-án műtik meg a sérült lábát. A dátumból volt egy kis huza-vona. Eredetileg ugyanis december 14-et javasolták a dokik, tekintettel az iskolai elfoglaltságokra, de az neki nagyon nem lett volna jó. Az amerikai lányok ugyanis hazautaznak az ünnepekre, de Laura frissen műtott lábbal aligha lett volna közlekedőképes. Némi alkudozás után jött a november végi dátum.

Műtét előtt három héttel

ESTA beszerezve, repülőjáratok ellenőrizve, miközben az utolsó egyeztetések a nagy lánnyal arról, hogy mennyi időre utazzon ki Zsuzsa asszony Amerikába. Nem mondom, hogy tervezett út volt, de így hamarabb találkozik anya és lánya. A műtét utáni, (amely reggel 7-kor lesz és szinte azonnal kiengedik a kórházból a Tritonok 12-esét), egy hét a "jaj a vécéig is nehéz kimenni" időszakról szól majd. Ekkor Zsuzsa elkél majd a St. Louis-i apartmannál.

Mindenestre november 28-tól új korszak korszak kezdődik.

A gyógyulás, majd a rehabilitációs időszak. Amúgy milyen fura. Az Instagramon van egy önmagát celébbé felfuttatott kansasi kosárlabdás lány. Az DI-es csapatban játszik. Ügyes minivideókat, bevállalós pózokat, lazázó életérzést sugalló fotói miatt egy posztja 5-10 ezer megtekintést is elér. Mit ad isten október közepén műtötték a lábát. Erről is készült természetesen kép a 201 ezer(!) követőnek, amelynek aláírása: visszatérek és jobb leszek.

Így ismerkedtek meg Laurával, kicsit egymásból is erőt merítve. Kemény munka vár mindkettőjükre, de most már ez is az amerikai kaland része.