Vége a sportolásnak, most két hét vizsgaidőszak. Magyarán tanul rendesen a csajszi. Hány vizsgája lesz - tette fel a kérdést Azurák Csaba, amikor erről meséltem neki. Nos, ilyesmi nincs az UMSL-en. Házi dolgozatokat írnak (5-10 oldal), valamint teszteket töltenek ki, ez utóbbi számít felelésnek. Valamint asztronómiából még elmegy egy gyakorlatra, mert erre is kap pontokat.

A jegyet ugyanis a május 12-én meglévő százalékra kapják a diákok. Ebben minden benne van. Dolgozat, otthoni "paper", gyakorlat, órai munka, részvétel. A jó hír, hogy kínos jegyre egyik tantárgyból sem számítunk, sőt a "kis négyes", azaz a 3.25-ös átlag megszerzésére van komoly esély. Ugye max 4.0-ás lehet valaki.

Edzések tehát már nincsenek ebben az utolsó két hétben. A csapatnál megkapta a nyári edzésprogramot, amely egy elég bonyolult, sok futáson alapuló dobógyakorlat. Szűk egy órás program. A kikötés, hogy

a nyár folyamán 5000 kosarat kell dobni.

Ehhez persze nem ártana termet is találni, remélhetőleg a Csata segít ebben. Persze minden felajánlásnak örülünk!

A repjegy május 15-ei landolást ígér, 10 órakor ott a helyünk Ferihegyen, hogy utána 3 hónapig itthon legyen a nagy lány. Az már egy másik kérdés, hogy 4 hetes online kurzust is felvett. Erről még senki se kérdezzen, mert fogalmam sincs, hogy miképpen lehet így tanulni. Teszteket tölt majd ki és beszámolókat muszáj írnia. Valamilyen kommunikációs tantrágy lesz ez, de rám jövőre vár a nagy feladat. A kötelező történelmet itthon szeretné hasonló módszerrel elvégezni. Már megint porolhatom le az egri tudást, de sebaj, holtig tanul az ember.