Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Új fotók Lauráról, találtam rajtuk valamit

Idei fotókat töltöttek fel a Tritonok honlapjára, így Laura is kapott frisseket. Néhány biztosan nem tetszik neki, bár szerintem csak az elszántságát mutatja, tehát nekem nagyon rendben vannak. Van azonban egy, amely beszédes.

UMSL Szörényi Laura

Ezen a képen látszik, hogy minden félelem nélkül, lendületesen tör előre. Az avatott szem azonban azt is észre veszi, hogy a bal lába vékonyabb a jobbnál. Pont erről beszélgettünk a legutóbbi meccs után.

Több betörésénél ugyanis nem fújtak faultot.

Szerinte legalább 4 egyértelmű szabálytalanságnál maradt el a sípszó. Aztán arra jutottunk, hogy az ugróláb nem elég erős, mert nem úszik kellő ideig a levegőben. Ez pedig azért gond, mert így nincs elég idő igazítani a mozgáson és a repülés is több dinamikát sugallna a bírók felé.

Azóta megkereste a rehabilitációban is sokat segítő erőnléti edzőt, remélem kitalálnak valamit. Bízom az elszántságában, mert érzi, hogy a lelke, a tudása, a lába már viszi, csupán egy kis plusz hiányzik a még eredményesebb szerepléshez.

UMSL Szörényi Laura

Laura autója a hóban. 13 órája havazik St. Louisban

Amúgy a szombati meccs a havazás miatt elmarad, vasárnap pótolhatják, ha az időjárás is megengedi.

Tovább


13 pont Laurának, de vereség egy gyenge csapattól

Az egyik leggyengébb csapat ellen játszott az UMSL. Azzal a gárdával, amely ellen az eddigi egyetlen bajnoki győzelmüket aratták. Most sima vereség lett a vége. A játék képe alapján nyugodtan írhatom, idén nem lesz rájátszás.

Laura azonban végre 23 percen át úgy játszott, mint 2 éve. Három hárompontosa is beakadt, ezekkel a dobásokkal a második negyedben még vissza tudta hozni három pontra a Tritonokat, de utána a centereik esküdt ellenségeivé váltak a gyűrűnek.

Laura 13 pontot, 2 lepattanót és 2 szerzett labdát tudhatott magáénak.

A negyedik negyedben eléggé magára hagyatva küzdött a gyerek és olykor hibázott. Négy perccel a vége előtt a cserepadon találta magát. Úgy gondolták, hogy nélküle tudják behozni a 12 pontos hátrányt. Maradjunk annyiban, hogy nem sikerült.

Tovább


Kiélezett meccsen ismét vereség

Egy labdán múlt, de megint kikapott az UMSL. Másfél perccel a vége előtt még 2 pont előnye volt a Tritonoknak, de a végjátékban a gyengén védekező centerekről sikerült 4 pontot szereznie a GLVC egyik élcsapatának, a Southern Indianának. 62-60 lett vége.

Laura a statisztika szerint 18 percet volt a pályán, de a mindig precíz amerikaiak csúnyán elmérték az időt. 10 percnél kevesebbet játszott. Végül is mindegy, mert mindössze két eredménytelen kísérlete volt.  Azt látom, hogy nagyon keveset jut el hozzá a labda, így pedig nehezen tud a saját ritmusában és stílusában játszani. Van ilyen, kb. 10 évvel ezelőtt a serdülőben is átélt egy gyenge évet, ezúttal is túljut majd rajta.

Tovább


Kemény meccs egy élcsapat ellen

Az első igazán komoly mérkőzése volt a Tritonoknak a GLVC-ben. Az jó, de talán nem legjobb Bellarmine érkezett vendégségbe St. Louisba. Fontos lett volna győzni, mert ez elhelyezte volna az UMLS-t az idei bajnokságban.

32 percig bírták a hazaiak, ekkor elfogyott a játékuk és Laura sem tudott segíteni. Mivel hektikus módon kerül a pályára, ezért nehezen melegszik be. 4 perccel a vége előtt már 6 ponttal ment az ellenfél, de ekkor Laura megrázta magát, majd jött még egy dupla Arieltől és már csak 2 pont volt a hátrány 50-48-nál.

UMSL Bellarmine

Sajna 8 másodperccel a vége előtt a vajkezűnek nem mondható Triton-center kihagyta mindkét büntetőjét és ez megpecsételte a csapat sorsát.

Laura végül 19 perc játék után 5 pontig, 2 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott.

A mérkőzést, némi büntetőzés után, a Bellarmine 54-50-re nyerte meg.

Tovább


Laura előkelő helyen

Amerikában mindenről vezetnek statisztikát és a listákat közzé is teszik. Érthetően, rendszerezetten. Laura előkelő helyen szerepel az egyik fontos mutatóban.

A büntetődobó-listán az 5. helyen található, 10 meccsen 34 büntetőből 29-et értékesített és ez 85,3 százalékos átlagnak felel meg.

Ebből is látszik, hogy dobásbiztonsága fejlődött, a legutóbbi meccsen pedig már jónak láttam a mozgáskoordinációját is. Senki ne értse félre, ahhoz mérem, amilyen volt! Dinamikus, de mégis ütemtelen megindulásai ugyanis komoly terhelést jelentenek a lábaknak.

UMSL  statisztika

A Tritonokat mások is képviselik ezeken a listákon. A csapat egyik erőssége, a 182 centis Alex pl. első a lepattanók megszerzésében, és labdaszerzésben is az 5., míg az idei pontfelelős Ariel a 6. a pontátlagban. Teljesítménye nagyjából megfelel Laura 2 évvel ezelőtti számainak. Labdaszerzésben Kaitlynn tudott még elcsípni egy 8. helyet.

Ezek persze csak számok, a lényeg, hogy meglegyen a rájátszás abban a bajnokságban, amelynek első három csapata nagyon erősnek tűnik és az UMSL számára idén a legjobb 8 megcsípése lehet a reális cél.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek