Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Micsoda első negyed után!

Az megvan, hogy elveszted az első negyedet hazai pályán 20-4-re? Eddig ilyet még nem láttam a Tritonoktól, most ez a csúfság is megesett. Már ekkor egyértelmű volt, hogy a lányok kezét jégbe mártották a meccs előtt. Semmi nem ment be.

A második negyedben Laura kozmetikázott valamit az eredményen, szerzett 8 pontot,

de a dobószázalékra még mindig a siralmas jelző illett. 28-20-szal mentek szünetre a Maryville ellen.

UMSL  Maryville

A harmadik negyedben folytatódott a jéghideg kezek meccse. A 26. percben még mindig csak 24 dobott pontnál jártak a hazaiak. Az amerikaiakra azonban jellemző, hogy ilyen helyzetben sem adják fel. Bűn rossz játékkal a negyed végére visszaküzdötték magukat mínusz hatra. Ez arra volt elég, hogy 30 perc után legalább a csodában lehetett reménykedni.

A csoda pedig bekövetkezett. Ezúttal nem a jégen, hanem a parketten.

Laura 18 pontjával, 6 lepattanójával és 2 gólpasszával

két ponttal megnyerték a mérkőzést. Mint falat kenyér kellett ez a győzelem, amelyet akár menekülésnek is felfoghatunk a rájátszás felé.

Tovább


Kiváló hely az egyetemi rangsorban

Kimondottan eredményes egyetemre jár Laura St. Louisban. Az UMSL 29. lett a legkomolyabb egyetemi rangsort adó U.S. News and World Report lap listáján. Az online képzésről van szó, amelyet külön rangsorolnak, hiszen egy viszonylag új képzési formáról van szó. 

367 suliból a 29-nek lenni Amerikában jó dolog.

Laura amúgy kedveli az online órákat. Személyre szabott feladatokat kap az ember, mindegyiket elbírálják, intenzív a kapcsolattartás a tanárral, aki mindig egyértelmű visszajelzést ad. Erre a lányomnak szüksége van. Ráadásul tanulmányi sikereket is bezsebel.

Osztályzatai alapján télen benne volt a 43 legjobb sportoló között.

Ők A-s, azaz 5-ös osztályzatot szereztek. Több száz sportoló közül ez remek eredmény.

UMSL  U.S. News & World Report

A lényeg, hogy pont tegnap beszéltük, elkezdte megoldani a következő félév első online-feladatait. Azaz előre tanult, mert érdekli és jól esik többet tudnia. Hát így változik a világ, gimnazista énje nagyon meglepődne ezen.

Tovább


Laura 15 pontja is kevés volt

A bajnokság egyik leggyengébb csapatától kapott ki az UMSL úgy, hogy 6 perc után 17-8-ra vezettek és azt hittem, hogy egy könnyű meccset látok majd. De nem. A csapat eddigi legjobb dobóját 15 perc játék után két technikaival kifújták. Az ellenfélnél pedig egy 160 centis lány 29 pontot dobott úgy, hogy 14 büntetőjéből 13-at értékesített. Egy ilyen pici játékos kapott ennyi dobófaultot. Hihetetlen. Amúgy nem a bírók voltak pocsékok, hanem a Tritonok védekezése volt kritikán aluli.

Laura 39 percet volt a pályán, 15 pontot termelt, 4 lepattanóval és 1-1 gólpasszal és labdaszerzéssel.

Régebben, ha ponterősen játszott, akkor elnéztem egy-egy vereséget, de a mai csapatjáték fájdalmas volt.

UMSL  Quincy

A védekezés mint a szita, a támadásra pedig össze-vissza futkosás és bántó ügyetlenség volt jellemző.

Húsz eladott labda, mi van?!

Azt hiszem most lehet lemondani a rájátszásról (Amerikában ez nem szokás), és ha csak így tudnak játszani, akkor nem is érdemlik meg a bónuszmeccseket.

Tovább


Nem hozott sikert az új cipő

Ismét fura mérkőzést játszottak a Tritonok. A Bulldogok otthonában végig az ellenfél vezetett, pedig semmi különöset nem csináltak, de azt kiválóan tették. Főleg a hárompontosokat dobták elsőrangúan az első félidőben és ez ellen nem volt ellenszer. Ugyan a harmadik harmadban 4 pontra sikerült felzárkózni a szünetbeli mínusz 13-ról, de ezzel el is fogyott a puskapor.

UMSL  Truman

Laura új cipőjében kezdett, de az első félidőben semmi sem akart sikerülni. Pontatlanok voltak a dobásai, az egy lepattanó és szerzett labda aligha vigasztalta.

A második félidőben aztán sikerült pontot szereznie, de a mai napon nem volt elég meleg a keze.

Végül 7 ponttal, 2 labdaszerzéssel és 3 lepattanóval zárt.

Több szót kár vesztegetni erre, az 5 ponttal elvesztett találkozóra. Megmutatta, hogy idén miért gyenge az UMSL. Erősebb csapat ellen, a Truman második az idei bajnokságban, aligha várhatunk tőlük bravúrt, pedig igazából nem kellene sok hozzá.

Tovább


Csoda Lebanonban, avagy egy varázslatos feltámadás története

A Tritonok idén nagyon fura játékot játszanak. Másfél negyed alatt összeszednek 10-15 pont hátrányt, hogy szenvedjenek annak ledolgozásáért. Ez a játék többnyire arra elég, hogy megközelítsék az ellenfelet. Így volt ez a McKendree elleni idegenbeli mérkőzésen is. A hazaiak elmentek 14 ponttal és csendesen csordogált a meccs a 4. negyedig. Ekkor kisebb csoda történt. 6 perccel a vége előtt csak 2 pont volt az UMSL hátránya. Sőt, 40 másodperccel a vége előtt 5 ponttal mentek a Tritonok, amely előnyt megőriztek a végéig.

Laura 30 perc alatt 12 pontig, 2 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott.

Végre annyit játszott, bár csak harmadik csere volt, amennyit tudása alapján megérdemel. Jöttek a betörések, a kiharcolt faultok. Még egy kicsit igazítania kell az irányzékán és újra rendszeresen elvárható lesz tőle a 10 pont feletti teljesítmény.

UMSL  McKendree

A győzelem, mint falat kenyér kellett a már-már apátiába süllyedő Tritonoknak. Itthon talán így lenne, de ez Amerika, ahol soha, senki, semmit nem ad fel. Ahogy Laura is keményen dolgozik az őt megillető helyért a csapatban. Jó úton halad.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek