Gyors és erős

Remek munka, keményen edzettetek a héten - ezzel a beírással jelent meg egy fotóösszeállítás a Tritonok Twitter-oldalán. A 4 kép közül kettőn Laura is feltűnik. Na és, mondhatnánk erre, hiszen a csapat tagja, de nem ilyen egyszerű a helyzet. Mivel bármiből képes vagyok konteót kreálni, így ez most sem maradhat el.

Baloldalt a harmadik helyen fut, középtávon mindig is erős volt, jobbközépen pedig felhúzódzkodva. Hoppá, így megerősödtél lányom?!

A tavalyi edzésvideókon és fotókon Lorka alig bukkant fel. Nem tartották fontosnak, hogy mutassák. A felkészülés során végig bizalomhiánnyal küszködött. A pályán kellett kivívja a tiszteletet, amely aztán sikerült, de nem volt könnyű az út a bajnokság 3. csapatába való kerülésig.

Idén talán másképp lesz. Már dícséretet is kapott munkájáért, amelyre 2016 őszén nem volt példa. Sőt, a csapatkapitányi posztról is megkérdezték. Olyan tájékozódó jelleggel. Döntés később, de már a megkeresés is bizakodásra ad okot.

Tekintélyére mindazonáltal szükség lesz, hiszen

5 újonccal vágnak neki az idénynek. Közülük négyen csak 18 évesek.

Kell egy tyúkanyó a csipet-csapat élére. Ezt is megértük, 22 évesen már nagy öreg. Hogy szalad az idő, és a baloldali képen a harmadik helyen Laura!

Hosszú még az út 2018 márciusáig, amikor szeretném, ha a 8-as döntőben meccset tudnának nyerni. Az október végén kezdődő szezon elején majd meglátjuk, hogy milyen erős brigádot sikerült összeállítani, és ha bíztató a kép, akkor ebből megint repülőjegy-vásárlás lesz. Pedig, hogy utálom Grönland partjait bámulni, de egy (inkább három) Triton-meccsért mindent.

0 Tovább

Csodálatos vagy!

Egy lufi várta Laurát a 3 napos amerikai ünnep (Labour Day) után. Az egyik újonc lány hozta, és az állt rajta, hogy csodálatos vagy. A magas lány, Alex kedveskedett neki ezzel, mondván,

te az ünnepeken nem tudsz hazautazni a szeretteidhez.

Mit mondjak, én is meghatódtam. Köszi Alex!

A lufi apróság, de a figyelmesség hatalmas, ahogy Alex is, aki 190 centi magas, így várhatóan a sérüléséből visszatérő Jordan váltótársa lesz a pályán.

0 Tovább

Amikor a kimerültségtől összeesik az ember

Láttam már Lorkát a fáradságtól üveges szemmel ülni a csarnok padlóján a Csatában, de kimerülten elterülni még sosem. Most ez is bekövetkezett. Igaz, kicsit messzebb, kb. 8000 km-re St. Louisban. 

Lauráék csütörtöki napját fotón nem örökítették meg, de a leányzó elküldte a futásmennyiséget. Még olvasva is belefáradok.

5x4 hossz, 3x16 hossz, 6x2 hossz, majd 3 gyilkos.

Természetesen mindezek időre. Ha jól emlékszem a 16 hosszas sprinteket (egyben) 1,10-re kellett futni. A harmadik után homályosult el a világ és az ájulást megelőzendő feküdt le az utolsó lépés után. Edzőik szerint muszáj, hogy a 40. percben is szétfuthassák az ellenfeleket. Apropó futás. Még a hét elején tartottak egy 24 perces tesztet. Itt

Laura harmadik lett a csapatban, megcsillogtatva kitartását.

Két olyan lány előzte csak meg, akik a középsuliban a terepfutócsapatnak is tagjai voltak. Ahogy mesélte, az első 20 percben erejének beosztásával volt elfoglalva, hogy az utolsó 4 percben sorra hagyja le a többieket.

Az új cipőknek a próbakor még mindenki örült

Az első héten a súlyzózás is beindult. 10 fonttal többel kezdte a fekvenyomást, mint tavaly ilyenkor, cél a 100 font elérése.

Laura a labdával és a jobb alsó képen háttal

Sajna, az én karerőmet örökölte, amely limitált, de láthatóan fejlődőképes. Szerencsére a kosárlabdatudást valaki mástól csippenthette össze, és ahogy fogalmazott,

apa, nem súlyemelő, hanem kosárlabdázó vagyok.

Ebben teljes mértékben egyetértettünk, így indulok is a Rákóczi úti edzőterembe, a héten először jutok el oda.

Laura edzéstervei alapján készülök...

0 Tovább

Ebben játszik Lorka a mostani szezonban

Remek új szereléseket kaptak a Tritonok az évad előtt. Pólók, táska, melegítő és ami a lényeg, az új cípő. Nike hyperdunk low. Íme:

Amúgy már itthonról megrendelte, de érdekesség, hogy a többiek egy másik modell mellett szavaztak. Lorka tehát egyedi lesz a csapatban ezzel a darabbal. Remek - mondom erre, hiszen így még könnyebben felismerem majd az éjszakai közvetítésekkor, amikor esetleg kissé szaggat az internet.

0 Tovább

Meccsek a láthatáron

Bár Lorka eléggé "hol is vagyok, mi csinálok" időpontban hívott fel, hajnali fél négy volt, arra még emlékszem, hogy meccsekről is beszámolt. A lényeg, hogy a hivatalos meccsnaptárban nem lévő mérkőzéseket is játszanak majd.

Már október 28-án pályára lépnek, utána pedig november 3-án. Divízió I-es csapat is lesz az ellenfelek között. Ezek úgynevezett practice-szok lesznek, azaz gyakorlómeccsek, de rendes bíróval és órával. Azonban még a "felkészülési" meccs szintjét sem éri el. Hogy érthető legyen, ez az Amerikában szent tehénként kezelt statisztika miatt fontos. Egyik gárda, tehát a magasabb osztályban jegyzett eredményei közé sem számolják be az eredményt, magyarán tényleg gyakorlás lesz, gyaníthatóan videó-közvetítés sem lesz róla. Reménykedem írásos statisztikaban, de az utóbbi sem biztos. Ettől persze még ugyanúgy várom már október 28-át. Új csapat, új remények!

0 Tovább

Valamit betettek Laura bőröndjébe

A címmel végül is lelőttem a poént, de valóban több ruhával érkezett meg Lorka St. Louisba, mint amennyivel Budapestről elindult. Pontosabban csomag nélkül érkezett, hiszen a kalandos útja miatt a bőröndjei némi késéssel jutottak el az apartmanba. 

Mindenestre csomagjai láthatóan sérültek voltak, a nagybőrönd egyike kereke letörve, míg a feladott kézipoggyászt kinyitották, majd az út során valamikor fóliával lezárták. Valószínűleg a Delta alkalmazottjai, mert Washingtonban még csak át volt kötözve, miközben a cipzárjai már elengedték egymást Magyarán kinyitották, de visszazárni már nem sikerült a reptéri alkalmazottaknak. Nos

ebben a táskában volt egy plusz zöld női pulóver.

Természetesen azonnal átvizsgáltuk, áldott legyen a Facetime neve, és semmilyen gyanús anyag nem volt belevarrva.

Ennyit a rémálomutazás utózöngéiről, ami a kosárlabdát illeti a lányok már tartottak egy önkéntes, de azért elvárt edzést, játszottak, ismerkedtek az újakkal. Ez bizony hasznos, hiszen 5 rookie, azaz újonc érkezett. Ennek az elemzése a következő bejegyzés témája lesz. Egy mondatban annyi, hogy lesz egy magas lány, aki jól szedi a lepattanókat. A többi majd az első hivatalos edzések után derül ki. A csapat 28-án kezdi meg a felkészülést a 2017/18-as szezonra. Előtte vasárnap este volt még egy welcome party, de ez az összes UMSL-diáknak szólt, így kosárlabdáról valószínűleg kevés szó esett.

0 Tovább

Egy jó hír az első nap után

A 26-27 órás, nem alvós utazás után egy apró jó hír. Maradt Lorka korábbi amerikai mobilszáma. Nagy cucc, miért ne maradt volna tehetnénk fel a kérdést, de azért ez nem volt olyan egyszerű. 4 nappal ugyanis több időt töltött inaktívan a szám, mint amennyit az ottani előírások engedélyeznek. Amerikában pedig az ilyen szabályokat paragrafusízűen betartják. Most, Laura ügyességének hála, nem ez történt.

Amúgy az első nap történése még, hogy kiderült, 28-val kezdődnek az edzések. Lesz benne minden, futás, kondi, minimális és korlátozott csapatjáték - ahogy ezt az NCAA szabályzata előírja. Ahogy értesültem hétvégén is lesznek edzések. Amit nagyon várok, hogy milyenek az új lányok, legalábbis mit mond róluk Lorka. Egyelőre Messenger-üzeneteket váltottunk, hiszen alszik, alszik és alszik. Na majd ma!

0 Tovább

Egy nagyon hányattatott visszatérés

Valóságos rémálommá vált Laura visszatérése Amerika földjére. Pedig minden rendben indult. Ferihegyen elfogadták az egy kilóval nehezebb bőröndöt, sőt a 10 kg-os kézipoggyászt is feladhatta. Halihó, nem kell maga mögött hurcolni a féltett cipőit! Sőt, a transzatlanti járaton az economy plusz osztályra kapott helyet, ami valamivel nagyobb ülést és teret biztosított számára. A bajok Washingtonban kezdődtek. De ennyire még ne ugorjunk előre!

Lorkát még Muki kutya is kikísérte a budapesti repülőtérre, volt egy kis könnycsorgatás, de hát ez szinte természetes. Majd az apa szívét is melengető halk kérdés: azért télen ki tudtok jönni? Merthogy előtte megállapítottuk, szinte már 23 éves lesz, amikor újra látni fogjuk jövő nyárelején. Háááát! Természetesen azonnal átnéztem a meccsnaptárt, mikor volna érdemes újra útra kelnünk.

Na, akkor vissza Washingtonhoz. Azt tudtuk, hogy 4 és fél órát kell várjon az átszálláskor, de hogy ebből hosszabb út lesz Amerikán belül, mint odáig, azt azért nem sejtettük. A fővárost ugyanis nyugatról közelítette egy komoly vihar, így St. Louis irányába nem indultak gépek. Hosszas egyezkedés után Detroit lett az útirány, de a gép ide is késett másfél órát, majd az onnan induló, további 2 és felet. A vége az lett, hogy a 13 órakor történt megérkezés után csak másnap, azaz szombaton hajnali fél kettőkor jutott el a Nyugat Kapujába.  Pontosan fél órával többet töltött el ezzel, mint az átkeléssel. A teljes út így 26 órásra sikeredett.

Persze, mi is csak úgy aludtunk, mint nyúl a bokorban, előttem a Flightradar és főleg az Accuweather térképei, fülzúgás, nyakmerevség, agyonizzadt párna, stb. Mindegy már, a lényeg, hogy amikor ezt írom az egyetemi apartmanjában alszik és várja, hogy megérkezzenek a csomagjai. Ja, mert azok Washingtonban maradtak, elszakadt kézipoggyász, kitört görgőjű bőrönd, de ez már egy másik történet. Marad mesélnivaló vasárnapra is.

0 Tovább

A visszatérés első jelei

Laura augusztus 18-án utazik vissza Amerikába. Kezdődik a suli és utána az új szezon. Ennek csalhatatlan jele, hogy kiírták a meccsek időpontját. Komoly megleptések is vannak benne. Például, hogy nem lesz edzőmeccs divízió I-es csapattal, de NAIA-ssal igen, több is. 

Az edző valószínűleg erősen pozitív mérleget akar az idén a tavalyi 16-13 után, ezért játszunk ilyen gárdákkal - kommentálta Laura a döntést. A tenegerentúli statisztikákat ugyanis furán számolják. Ha gyengébb osztályú csapattal játszol, akkor az beleszámít az éves eredménybe, ha magasabbal, akkor az nem. 

Mindenesetre az első meccs egy érdekes alakulattal lesz.

A Davenport tavaly megnyerte az NAIA-ban a bajnokságát és az országos megmérettetésben is haladt előre 2 kört.

Idén, ha jól értelmezem, akkor felvételt kapott egy NCAA-s konferenciába, a GLIAC-ba. Hogy érthető legyen, ez kb. olyan, mintha megnyert volna egy megyei bajnokságot és most egy nagyot ugorva rögtön a másodosztályba kerülnének. Persze ennél is bonyolultabb a rendszer, a lényeg, hogy nagyobb anyagi ráfordítással vállalnak egy, az eddiginél jóval erősebb mezőnyt.

Érdekes lesz, mert az USA-ban egy egyetemi csapat egyik évről a másikra tud nagyot erősödni és persze hanyatlani is. Úgy tűnik, hogy Vaughn edző nagyob bízik az idei Tritonokban és a tavalyi konferencia 8-as döntő után még magasabbra törne. Ehhez persze kell Laura jó és ponterős játéka. Most nem is írok többet, indulunk a konditerembe edzeni.

0 Tovább

Tanulmányi elismerés

Nagy büszkeség jó tanulónak lenni Amerikában. Komolyan gondolják, hogy a megfelelő iskolai eredmény nem csak a diáknak, hanem az intézménynek is dicsőséget hoz. Ez egy normális piacgazdaságban természetes, hiszen ha jobb az eredményed, akkor könnyebben találsz munkát, ha könnyebben találsz munkát, akkor a sulit többen választják, ami pedig ugye bevétel az intézménynek.

Különösen így van ez a sportolók esetében. Nem véletlen, hogy az UMSL honlapja vezető helyen számol be arról, hogy az előző évben hány sportolója haladta meg a 3,3-as GPA-t, azaz volt jó vagy annál erősebb a tanulmányi átlaga. Ez több mint 80 százalékos eredményt jelent, ami, ha magyarra átferdítem, akkor kb. 4,3-nál jobb átlagot jelent. Kissé bonyolult, hogy miért, de odaát másképpen számolnak.

Laura ott van a Triton-család 101 büszkesége között. Remek teljesítmény. Lorka ezzel kapcsolatban amúgy elmondta, hogy a tengerentúl különösen nagyra tartják, ha egy sportoló tanul jól. Respektálják azt, hogy nem csak a sportpályán, hanem a tanulmányok terén is eredményes. Nem mellesleg ez kifizetődő is.

Egy állásinterjún ugyanis két azonos eredményű jelölt közül a sportolót választják, hiszen ő már megtanult közösségben gondolkodni, a csapatért teljesíteni, ez pedig ott nagy érték.

Ahogy számunkra is nagy dicsőség ez még akkor is, ha ezzel, a könnyebb amerikai munkavállaláshoz segíti magát Laura.

0 Tovább

Laura Amerikája. Kosárlabda és minden más.

blogavatar

4x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. 2. évad.

Utolsó kommentek