Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Újra itthon, kis meglepetéssel

Sima repülés, álmosság, paprikás krumpli és a kutya. Tőszavakban ennyi történt hétfő délelőtt. Itthon van Lorka.

Most 3 hónap Magyarország, benne 4 hét tanulás, mert online kurzust vett fel a nyárra. Muszáj, hiszen az egyetemváltás miatt kreditelmaradása van. Ezzel most behoz egy tantárgyat (azaz 3 kreditet). Csütörtökre már van beadandója. A többi a szemeszterekre marad, valamint jövő nyárra.

Most csak ennyi, egyszerűen örülünk. Ja, és nagyon klassz pólót kaptam a gyerkőctől!

Tovább


Gyarapszik a csapat

Most már szinte biztos, hogy a csapat tekintélyeként viseltetnek Laura iránt a Tritonoknál. Neki jut ugyanis az a feladat, hogy a potenciális új játékosoknak megmutassa az UMSL-t.

Eddig hivatalosan 4 új női kosárlabdázó érkezését jelentették be, de egy ötödik lány is valószínűleg Triton-mezbe öltözik augusztustól. Shelby volt csapattársáról van szó, aki a Johnson CC-ből érkezik. Arielle Jackson a neve. Alacsony dobóhátvédről van szó, akinek a hárompontos az erőssége. Megnézve róla egy videót úgy érzem, hogy bátrabban támadhatná a gyűrűt, de a csapaton belüli feladatokról az edzők döntenek.

Jöhet egy 187 centis center is. Őt egy másik ligából igazolnák, egy önmagában nem túl erős egyetemtől. Rachel Novotny 7,4-es pontátlaggal és 4 és feles lepattanóval rendelkezett. Őt is Lorka kalauzolta. Még nem tudni, hogy a Tritonokat választja-e.

Közben az év utolsó edzésén megsérült Jordan is elkezdte a rehabilitációt, már ami a tényleges mozgást illeti. Lelkesen fut, ami jó, hiszen arra utal, hogy októberben már pályára léphet a keresztszalag műtétje után.

Tovább


Vizsgaidőszak

Vége a sportolásnak, most két hét vizsgaidőszak. Magyarán tanul rendesen a csajszi. Hány vizsgája lesz - tette fel a kérdést Azurák Csaba, amikor erről meséltem neki. Nos, ilyesmi nincs az UMSL-en. Házi dolgozatokat írnak (5-10 oldal), valamint teszteket töltenek ki, ez utóbbi számít felelésnek. Valamint asztronómiából még elmegy egy gyakorlatra, mert erre is kap pontokat.

A jegyet ugyanis a május 12-én meglévő százalékra kapják a diákok. Ebben minden benne van. Dolgozat, otthoni "paper", gyakorlat, órai munka, részvétel. A jó hír, hogy kínos jegyre egyik tantárgyból sem számítunk, sőt a "kis négyes", azaz a 3.25-ös átlag megszerzésére van komoly esély. Ugye max 4.0-ás lehet valaki.

Edzések tehát már nincsenek ebben az utolsó két hétben. A csapatnál megkapta a nyári edzésprogramot, amely egy elég bonyolult, sok futáson alapuló dobógyakorlat. Szűk egy órás program. A kikötés, hogy

a nyár folyamán 5000 kosarat kell dobni.

Ehhez persze nem ártana termet is találni, remélhetőleg a Csata segít ebben. Persze minden felajánlásnak örülünk!

A repjegy május 15-ei landolást ígér, 10 órakor ott a helyünk Ferihegyen, hogy utána 3 hónapig itthon legyen a nagy lány. Az már egy másik kérdés, hogy 4 hetes online kurzust is felvett. Erről még senki se kérdezzen, mert fogalmam sincs, hogy miképpen lehet így tanulni. Teszteket tölt majd ki és beszámolókat muszáj írnia. Valamilyen kommunikációs tantrágy lesz ez, de rám jövőre vár a nagy feladat. A kötelező történelmet itthon szeretné hasonló módszerrel elvégezni. Már megint porolhatom le az egri tudást, de sebaj, holtig tanul az ember. 

Tovább


Csinosan

A sportolók számomra mindig sportolók maradnak. Tudom, ezen többen megütköznek, de ez van. A küzdelmük, a teljesítményük mindig lenyűgöz, így elfelejtem, hogy ők azért nőcik. Pontosabban, akik inkább nőcik, azok számomra hobbi pattogtatók. Ezzel sincs semmi baj, csak más kategória.

Amikor azonban sportbál van, akkor revidiálnom kell álláspontomat. Vagyis rádöbbenek, hogy az álomvilágom kissé hamis. Igenis csinos lányok izzadnak a pályán. Olyanok, akik majd meghalnak a győzelemért, és rogynak le a padra kimerülten egy kemény meccs után. 

Louies-estét tartottak a minap a Tritonoknál. Az iskolai sportdíjakat adtak át. Lorkát is nevezték az egyikre, erről már írtam, valamint különböző, számunkra nehezebben értelmezhető társadalmi kitüntetéseket osztottak még ki. Pl. legjobb közösségszervező, vagy valami ilyesmi. A kosárcsapat végzős csapatkapitánya kapta ezt meg.

Mindezt azért írtam, hogy a fenti két képet kitehessem. Tudom, súlyos elfogultság vezérel, de szerintem a csiniversenyben is az élmezőnyben végzett a gyerkőc. És akkor még visszafogott voltam...

Tovább


Egy kis elismerés

Elismeréseket adták át a hétvégi UMSL-banketten. Ha jól értettem, akkor sportolóknak volt egy fogadás. Lorka egy apró elismerést zsbelhetett be, nevezték az év másodéves női játékosa díjra. Magyarán benne volt az első háromban. Végül második lett, így tényleges plecsni nélkül maradt.

Olyasmi ez, mint az Oscar, egy picit lehet profitálni abból is, hogy forog a neved, megismernek a kampuszon. Mint már többször írtam, Amerikában nagy becsben tartják a  sportolókat, hiszen sokat költenek rájuk, és öröm, ha dicsőséget hoznak az egyetemnek.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek