Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Csodálatos vagy!

Egy lufi várta Laurát a 3 napos amerikai ünnep (Labour Day) után. Az egyik újonc lány hozta, és az állt rajta, hogy csodálatos vagy. A magas lány, Alex kedveskedett neki ezzel, mondván,

te az ünnepeken nem tudsz hazautazni a szeretteidhez.

Mit mondjak, én is meghatódtam. Köszi Alex!

A lufi apróság, de a figyelmesség hatalmas, ahogy Alex is, aki 190 centi magas, így várhatóan a sérüléséből visszatérő Jordan váltótársa lesz a pályán.

Tovább


Amikor a kimerültségtől összeesik az ember

Láttam már Lorkát a fáradságtól üveges szemmel ülni a csarnok padlóján a Csatában, de kimerülten elterülni még sosem. Most ez is bekövetkezett. Igaz, kicsit messzebb, kb. 8000 km-re St. Louisban. 

Lauráék csütörtöki napját fotón nem örökítették meg, de a leányzó elküldte a futásmennyiséget. Még olvasva is belefáradok.

5x4 hossz, 3x16 hossz, 6x2 hossz, majd 3 gyilkos.

Természetesen mindezek időre. Ha jól emlékszem a 16 hosszas sprinteket (egyben) 1,10-re kellett futni. A harmadik után homályosult el a világ és az ájulást megelőzendő feküdt le az utolsó lépés után. Edzőik szerint muszáj, hogy a 40. percben is szétfuthassák az ellenfeleket. Apropó futás. Még a hét elején tartottak egy 24 perces tesztet. Itt

Laura harmadik lett a csapatban, megcsillogtatva kitartását.

Két olyan lány előzte csak meg, akik a középsuliban a terepfutócsapatnak is tagjai voltak. Ahogy mesélte, az első 20 percben erejének beosztásával volt elfoglalva, hogy az utolsó 4 percben sorra hagyja le a többieket.

Az új cipőknek a próbakor még mindenki örült

Az első héten a súlyzózás is beindult. 10 fonttal többel kezdte a fekvenyomást, mint tavaly ilyenkor, cél a 100 font elérése.

Laura a labdával és a jobb alsó képen háttal

Sajna, az én karerőmet örökölte, amely limitált, de láthatóan fejlődőképes. Szerencsére a kosárlabdatudást valaki mástól csippenthette össze, és ahogy fogalmazott,

apa, nem súlyemelő, hanem kosárlabdázó vagyok.

Ebben teljes mértékben egyetértettünk, így indulok is a Rákóczi úti edzőterembe, a héten először jutok el oda.

Laura edzéstervei alapján készülök...

Tovább


Ebben játszik Lorka a mostani szezonban

Remek új szereléseket kaptak a Tritonok az évad előtt. Pólók, táska, melegítő és ami a lényeg, az új cípő. Nike hyperdunk low. Íme:

Amúgy már itthonról megrendelte, de érdekesség, hogy a többiek egy másik modell mellett szavaztak. Lorka tehát egyedi lesz a csapatban ezzel a darabbal. Remek - mondom erre, hiszen így még könnyebben felismerem majd az éjszakai közvetítésekkor, amikor esetleg kissé szaggat az internet.

Tovább


Meccsek a láthatáron

Bár Lorka eléggé "hol is vagyok, mi csinálok" időpontban hívott fel, hajnali fél négy volt, arra még emlékszem, hogy meccsekről is beszámolt. A lényeg, hogy a hivatalos meccsnaptárban nem lévő mérkőzéseket is játszanak majd.

Már október 28-án pályára lépnek, utána pedig november 3-án. Divízió I-es csapat is lesz az ellenfelek között. Ezek úgynevezett practice-szok lesznek, azaz gyakorlómeccsek, de rendes bíróval és órával. Azonban még a "felkészülési" meccs szintjét sem éri el. Hogy érthető legyen, ez az Amerikában szent tehénként kezelt statisztika miatt fontos. Egyik gárda, tehát a magasabb osztályban jegyzett eredményei közé sem számolják be az eredményt, magyarán tényleg gyakorlás lesz, gyaníthatóan videó-közvetítés sem lesz róla. Reménykedem írásos statisztikaban, de az utóbbi sem biztos. Ettől persze még ugyanúgy várom már október 28-át. Új csapat, új remények!

Tovább


Valamit betettek Laura bőröndjébe

A címmel végül is lelőttem a poént, de valóban több ruhával érkezett meg Lorka St. Louisba, mint amennyivel Budapestről elindult. Pontosabban csomag nélkül érkezett, hiszen a kalandos útja miatt a bőröndjei némi késéssel jutottak el az apartmanba. 

Mindenestre csomagjai láthatóan sérültek voltak, a nagybőrönd egyike kereke letörve, míg a feladott kézipoggyászt kinyitották, majd az út során valamikor fóliával lezárták. Valószínűleg a Delta alkalmazottjai, mert Washingtonban még csak át volt kötözve, miközben a cipzárjai már elengedték egymást Magyarán kinyitották, de visszazárni már nem sikerült a reptéri alkalmazottaknak. Nos

ebben a táskában volt egy plusz zöld női pulóver.

Természetesen azonnal átvizsgáltuk, áldott legyen a Facetime neve, és semmilyen gyanús anyag nem volt belevarrva.

Ennyit a rémálomutazás utózöngéiről, ami a kosárlabdát illeti a lányok már tartottak egy önkéntes, de azért elvárt edzést, játszottak, ismerkedtek az újakkal. Ez bizony hasznos, hiszen 5 rookie, azaz újonc érkezett. Ennek az elemzése a következő bejegyzés témája lesz. Egy mondatban annyi, hogy lesz egy magas lány, aki jól szedi a lepattanókat. A többi majd az első hivatalos edzések után derül ki. A csapat 28-án kezdi meg a felkészülést a 2017/18-as szezonra. Előtte vasárnap este volt még egy welcome party, de ez az összes UMSL-diáknak szólt, így kosárlabdáról valószínűleg kevés szó esett.

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek