Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Jobb a kedve

Csapatépítő szándékkal fura játékban vettek részt a Tritonok. A dodzsem és a lacrosse keveréke egy kis Rollerball-feelinggel vegyítve. Ez a Demolition Ball. 

A lényeg, hogy egy dodzsemben ülve kell egy teniszlabda méretű gömböt egy fura kosár segítségével bejutattni a lyukba. Játéknak és kedvderítőnek is kiváló.

Lorka 2 pontot ért el, de mint mondta, azért a labda gyakran beragadt a fura szerkezetbe. Három hét múlva remélhetőleg ilyen akadály már nem lesz, a kosárlabdát megabiztosabban pöttyinti majd be az ellenfél gyűrűjébe az UMSL idén már 12-es mezben feszítő magyarja.

Tovább


Épül, szépül a csarnok

Megújul a lelátó a Tritonok csarnokában. Ezekben a napokban hozzák az új székeket és változtatnak a mozgatható lelátók működésén is, de pontos részleteket nem tudok. A lényeg, hogy folytatják a tavaly megkezdett felújítást, akkor a parketta lett igazán modern. Ami hátra van, az az öltöző, ráférne.  Laura szavaival élve, az "simán lehetne itthon is". Talán jövőre.

Lorkának most fáj a torka, amikor beszéltünk elég sokat köhögött, ez szinte már rendszeres az amerikai visszatéréskor. Nem szeretem, mert ez nem tesz jót az edzésnek (egészségtelen ilyenkor erőteljesen mozogni) és a szakvezetés is árgus szemmel nézi, hogy ki teljesít jól. Na mindegy, Lorka szerint sokkal jobban áll, mint tavaly ilyenkor. Na ja, akkor az első meccsen még pályára sem léphetett.

Ha már megfázás, a pénztárcájuk kényszerítheti ki, hogy az amerikai lányok leszokjanak a dermesztő, 17 fokos légkondiról. Egyértelmű ugyanis, hogy már a 19 fok is jelentős spórolást jelent az áramszámlánál, amelyet ugye nekik kell fizetni. Megjött az első idei "bill" és láss csodát, másnap már senki sem ragaszkodott 70 Fahrenheithez. Apró győzelem, amelyet az élet kényszerített ki. Csak tanulnak valamit Amerikában a jó öreg Európától.

Tovább


Két új meccs

Hivatalosan is két új mérkőzéssel gazdagodott a Tritonok szezonja. Felkerült a menetrendbe az a két bemutató mérkőzés, amelyeket divízió I-es csapatok ellen vívnak majd meg. Nem lesz könnyű egyik sem, mert a SIUE tavaly a 206. helyen végzett a legmagasabb osztályban, és ez már komoly középcsapatot feltételez.

A másik gárda, a Northwestern már sokkal keményebb dió, ők a 69-ek voltak. Ez a pozíció már kimondottan erős gárdát feltételez. A statisztikájuk is erre utal, a 20-11 tekintélyt parancsoló. A bajnoki rájátszásukban az igazi topcsapatnak számító, az országos rájátszásban a legjobb 16 közé jutó Ohio State-től szenvedtek vereséget.

Tovább


5 év 4 fotón

Bár Zsuzsa asszony erősen titkolja, de Laura által nagy rajongója lett a kosárlabdának. Ok, a kézilabda BL-t nem tudja beelőzni egy Sopron-Jekatyerinburg, de jelzésértékű lehet, hogy előbb kapta meg a meghívót a ma 17 órakor kezdődő Csata-ELTE-meccsre, mint én. Ennek örömére aztán szombaton kicsit bűvészkedett az iPhone-ján. Íme!

Öt év, négy fotón! Mindegyik műtermi, de még mi is jól látjuk a változást. Lorka amerikai kalandja, ahogy 2012 óta szaladnak az évek. Georgetowntól (Stamping Ground) St. Louisig, Cardinalstól, a Mérges Darazsakon át a Tritonokig. Az utóbbiban már a második évét kezdi, talán eljött a megállapodás ideje a nagy felfedezés során? Ki tudja?! Mindenesetre már csak egy hónap is kiírhatom: Game day!

Tovább


Világosabb hajjal

Ami az atyai szemnek feltűnik, hogy az idei csapatnévsorban Lorka világosabb hajjal szerepel. Igen, még itthon volt fodrásznál, de fotón látva sokkal egyértelműbb.

Amúgy, ahogy előző bejegyzésemben írtam, minden a helyére került. Szakmai önéletrajzában felsorolják a legfontosabb adatait. Az előző szezonban 14,2-es pontátlag, 73.5-ös büntetőzés, négy meccs kivételével kétszámjegyű mutató. Volt olyan derbi, amelyen 5-ből 4 hármas hintett be. Bekerült a bajnoksága harmadik csapatába. Ez Amerika. Mindig megfog, ahogy egy játékosból a legjobbat akarják mutatni. 

Ami az apró érdekesség, és erről szólt a "minden a helyére került", hogy a magassága is a valós adatot mutatja, 5' 9, lábban és inchben. Hogy ez mekkora? Tessék googlizni!

Amúgy pedig..., nos egy nő néz már rám, aki persze mindig a gyermekem marad.

Vasárnap 17 órától Csata-meccsre megyünk. Az elsőre, amelyet a felnőtt korosztályban vívnak a kék-fehér tinédzserek. Az NB I a cél, kell ezt tovább ragoznom?

Tovább

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek