Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Gift card-őrület

Semmi, de tényleg semmi köze nincs a következő pár mondatnak a kosárlabdához mégis oly jellemző ránk. Laurának ugyanis kettős énje van. A mindennel pontosan elszámoló, beosztó, (ez vagyok én), valamint a hedonisztikus, pazarlós (ez volna Zsuzsa). Szeretném azt látni, hogy én győzök, de ez hamis illúzió amikor olyan marhaságokra költődik a pénz, mint mondjuk reptéri ételvásárlás, mert otthon reggelizni túl korán van. A gépen pedig vacak ételt adnak. Szemben azzal, hogy borravalót csak kirívó esetben adunk, hiszen ő sem kalapozza körbe a csarnokot, ha bedob egy hármast.

Három napig gift card mizéria zajlott. A diplomakiosztóra ugyanis számos ismerősétől, amerikaiaktól, ilyen vásárlási jogosítvány kapott. Ezek plasztiklapok, amelyek eltüntek. Huss, nincs.

UMSL  Szörényi Laura  Laura Szorenyi

Természetesen biztos helyre eltéve feküdtek valahol, hiszen spórolósak vagyunk, én vérem. Videós távírányítással azonban itthon is minden zugot fel kellett kutatni értük, semmi. Aztán a harmadik napon, egy szekrény legfelső polcán ott lapult a rózsaszín boríték, benne a sok, sok gift card. Kerek lett a világ, az Amazon pedig számíthat hűséges vásárlójára.

Ilyenekkel szórakoztatom magam a hivatalos edzések megkezdéséig, amelyek augusztus 26-án indulnak. Hoppá, mégis van kosárlabdás vonatkozása a posztnak!

Tovább


Visszaengedjük Amerikába

Huss, elment a bő két hónap. Volt benne marokkói nyaralás, balatoni másfél hét és persze az utolsó hónapban edzés. Keményen nyomtuk (én inkább küzdöttem) a konditeremben, majd a végén a szokásos speciális egyéni felkészítés. A Barázda utcában jó fej trénerekkel, különleges gyakorlatokat végzett Steph Curry inspirácója alapján. Nem olcsó, de ha nekem ez a szórakozás. Más olasz autót, fine dining vacsorát, csili-vili vitorlást esetleg 40 ezres koncertjegyet vesz.  Én (mi) ezt még mindig a kosárlabdára költjük. Ha egyszer ez szórakoztat.

UMSL  Laura Szorenyi  2019  Budapest  practiceNa jó, nem szaporítom tovább a szót, lássuk a felkészülési videót.

Néztem Laurát és megértem, hogy 4 éve miért nem tudom megverni a medencés ügyességi labdás játékokban. Idén, ha 2 menetet tudtam nyerni az 50-ből és ezeknél is kellett egy kicsit csalnom.

Vasárnap elindul vissza Amerikába, többen várják már. Egy kicsi otthona ott is van. Nekünk jön egy újabb szűk esztendő, amely a kosárlabdáról és a mesteri végzettség megszerzéséről szól. Utazom mégegyszer?! A kosárban ez lesz az utolsó NCAA-év. Teljesen egészséges lábbal sokat segíthet csapatának, a Tritonoknak. Csak mégérte a mindennapi kenőcsös masszírozás kedves papa!  Aztán vége lehet a gyerekkornak, nincs több suli, de van anya, apa, Muki, macska, kosárlabda és még ki tudja mi. 9 hónap hosszú idő. Visszavárunk!

Tovább


Megjöttünk, meghoztuk a győzelmet

26 pontos győzelem és váratlan feltámadás a Tritonoktól. Nem akarok nagy jelentőséget tulajdonítani jelenlétünknek, de a mostani szezonban először tudott nyerni az UMSL. Három zakó után ez már nagyon kellett. Más kérdés, hogy az elmúlt 9 szezonban egyszer sem kaptak ki a hazai nyitómeccsen. Ehhez persze ellenfelet is tudni kell választani, a Pardue ilyen volt, de azért nem voltam nyugodt szombat délután. A vendégek ugyanis 1-1-re álltak, két szoros meccset játszva olyan csapatokkal, amelyek közvetlen riválisok a GLVC-ben.

UMSL

Most is zökkenőkkel indult a találkozó, az első negyedben még az ellenfél ment 3 ponttal. Utána azonban jött egy 15-2-es hazai rohanás és minden kisimult. Lathrom, a csapat újonc irányítója ihletett formában dobott, 5 hármast vert be és a többiek is jó teljesítményt nyújtottak.

Laura neve mellett 8 pont és 7 lepattanó állt,

de kiosztott három gólpasszt is. Volt blokkja és labdaszerzése is. Mindössze a dobásbiztonságon kellene javítani, ha ez rendben lett volna, akkor bőven túllépett volna a 10 ponton. Sebaj, ami a fontosabb, hogy rendben érzi a lábát. Semmi fájdalom, semmi bizonytalanság a kapott 31 perc alatt. Talán még az ütés elleni lábvédőket is felveszi legközelebb, ezt eddig babonából nem tette.

Hétfőn kemény meccs jön, egy sokkal erősebb csapat ellen lépnek pályára, a papírforma az ellenfél mellett szól. Ha azonban Laura lassan eléri korábbi sebességét, rizikóvállalását, akkor akár reménykedhetünk. Halad az úton és ezt jó közelről látni.

Tovább


Laura visszatérésre készen, kész a szezon menetrendje

Már augusztus elején elkészült a 2018/19-es szezon menetrendje. Szokatlanul korán. Ami első ránézésre is látszik, hogy az ellenfelekből óvatosan válogatott a szakmai stáb. Míg tavaly két divízió I-es csapattal is megmérkőztek a lányok, (egyiket megnyerték), idén csak az UMKC-vel, a testvéregyetem gárdájával csapnak össze és a találkozó is csak december elején lesz. A visszafogottság érthető, hiszen alsó hangon is 7 új játékossal vágnak neki a bajnokságnak. Közülük 5-en gimnáziumból érkező 18 évesek. A tavalyi sikerkovácsokból csak hárman maradtak, két biztos kezdő, és az első számú csere is kiöregedett, köztük a domináns center és a hatalmas küzdő, 4-es poszton uralkodó Shawnta.

UMSL Laura Szorenyi

Laura, Arielle, Kaitlynn - ők lehetnek az idei szezon meghatározó játékosai

Amúgy idén 14 tagú lesz a bajnokság miután egy északi egyetem, főleg területi okokból, elhagyta a GLVC-t és egy másik pedig csődbe ment. Azonban érkezett egy új is, a Southwest Baptist, amely bár teljes tagja lesz a konferenciának, de meccsei csak 2019-től számítanak bele a bajnokságba. Mindenesetre az UMSL játszik velük még 2018-ban. A tavalyi eredményeiket nézve közepesnél jobb játékerőt képviselnek, azokat általában legyőzték, akikkel az UMSL is játszott.

A tervek szerint 28 alapmeccs lesz és ehhez jöhet a rájátszás. 18 bajnoki csatát írtak, ha jól számolom egy 4-es csoportban lesznek a lányok. Közülük a Drury a legkomolyabb ellenfél, velük (is) tehát kétszer játszanak majd. 

Laura megnyomta az utolsó itthoni hetet, szombattól péntekig 7 speciális edzésen vett részt.

Ez már komoly megterhelést jelentett a lábának, amely jól bírta a gyűrődést, persze azért még mindig a fokozatosság elvét betartva halad a visszatérésben.

Hétfőn indul vissza, hogy este már találkozzon a régi és főleg az új csapattársakkal. A furcsa az, hogy pályán mindössze egyedül Kaitlynnel játszottak együtt bajnoki mérkőzést. Ha úgy tetszik, akkor az ellenfelek számára Laura olyan fekete ló, akire jobb, ha nem tesznek. Ő ugyanis nem egy árnyék a szürke házfalon.

Tovább


Erősítés, nyújtás, lazítás - köszönöm Bandi!

Laura komoly gyakorlatokkal erősítheti, nyújthatja, lazíthatja itthon is a lábát. Legalább 20 különböző láberősítő feladatot kapott Banditól. Kitől? Róla még nem meséltem. Ő az én keresztapám. Gyerekként Romániában töltöttem nyaraim jelentős részét, édesanyám ugyanis ott született. Ilyenkor Bandi istápolt az aradi uszodában. Kilenc évesen megtanított háton és pillangón úszni, így lettem vegyesúszó, majd később vízilabdakapusi tudásomat csiszolgatta. Minden alapja meg volt erre, hiszen pólósként román bajnoki címet szerzett, hogy edzőként hasonló sikert érjen el. Aztán 1978-ban vett egy nagy levegőt és a fojtogató Ceaucescu-rezsim elől az akkor NSZK-ba szökjön. Azóta ott él, nem mellesleg rehabilitációs edzőként. Rangos frankfurti kosár- és pólócsapatoknál dolgozott 30 éven keresztül, hogy még ma is, immáron nyugdíjasként, segítsen másoknak. Ezúttal Laurának. 

Szorenyi Laura

Vasárnap délben voltunk nála Érden (a nyarakat Magyarországon tölti), ebédet kaptunk, a fagyit és a dinnyét mi vittük, hogy a sportos beszélgetés után megnézze Laura lábát. Kemény, konzervatív gyakorlatokat mutatott neki, azzal az intelemmel, hogy minden nap egy órát tessék edzeni azt a bizonyos bal lábat. Bíztatta, de reálisan is értékelt. Ha jól dolgozol, egy év múlva lesz teljesen rendben a lábad, de már egy hónap múlva is sokat léphetsz előre. Játszhatsz, de nem hanyagolhatod el a rendszeres nyújtás és erősítést - szólt a szigorú intelem. Kemény szavak, de jobb félni, mint megijedni - vallom én is. Nekem is osztott feladatot, hol kell masszírozni a sérült lábat illetve milyen gyakorlatoknál segíthetek a lányomnak.

Szorenyi Laura

A már 74 éves mester németországi óradíját nem említem, hiszen Bandi a maga módján mindig tüneményesen segítőkész volt. Egyszer mondtam el, figyelj, örülök, hogy segíthetek, de rajtad múlik ezután minden. Két hónap múlva pedig látni szeretném az eredményt - mondta búcsúzóul.

Szorenyi Laura

Köszi Bandi, júliusban ismét találkozunk! Addigra már lesz magyar görögdinnye is, rengeteget ettem vele Aradon, és persze bizonyítani szeretném, mindent megtettünk a tökéletes ugrólábért. A távoli Saint Louisban augusztustól ugyanis nagy szükség lesz rá. Laurának a kifogástalan térdére, a Tritonoknak pedig a megtörhetetlenül támadó magyar bedobóra.

Tovább
«
12

Laura Amerikája

blogavatar

4+1x9 hónap. Ennyi időre ment a lányom sportösztöndíjjal Amerikába. Laura kosaras mindennapjai, ahogy én, a papája látom. Újra itthon.

Utolsó kommentek