Nem értem. Harmadik éve próbálom kiismerni magam az amerikai meccsstatisztikákon, de talán, ha közepesre tudnék belőle lefelelni. Továbbra is rejtély számomra, hogy miképpen és mely találkozók kerülnek fel a hivatalos oldalakra. Az alap dolgok mennek: bajnoki mérkőzések, megállapodásos, azaz barátságos meccsek, és még a bemutató találkozókról is van sejtésem. Az edzőmeccsek azonban sűrű ködbe vesznek.

Itt van mindjárt a divízió I-es SIUE elleni november 3-ai derbi. A mi, azaz az UMSL statisztikájába (schedule) nem számít bele, de a magasabban jegyzett csapat már szerepelteti a hivatalos mérkőzések között. Hirdetik is.

Laurát kérdeztem erről és valami olyasmi választ adott, hogy a magasabb osztályban játszók statisztikát javítani kötik le az ilyen mérkőzésket, de éppen ezért a gyengébbnek tartott csapat statisztikáját ezzel nem akarják rontani. Teszik ezt azért, hogy egyáltalán vállalkozzanak ilyen "edzőmeccsekre". Van benne ráció, de akkor is fura. A Tritonok is játszanak majd több, ha jól számoltam legalább két NAIA-s csapattal, Nekünk beleszámít majd az eredmény, nekik pedig nem. A harmadik ligás Washington egyetem elleni edzőmeccs mikéntjére azonban már ilyen nyakatekert magyarázatom sincs. Most annyit tudni, hogy zárt kapus lesz és valószínűleg hivatalos statisztika sem készül. Mindenesetre ekkor, október végén lép majd pályára először az idei csapat. Egyelőre domboldalnak fel és le csiszolódnak (egymáshoz is) a lányok.