A centerük elvesztése után a Tritonok tele töltötték az ágyúkat és úgy mentek ki a pályára a rájátszás 8-as döntőjében, hogy az első sorozatot ők adják le. Így is történt. Három hármassal nyitottak, így eme kisebb csoda után 9-4-re is vezettek a 4. percben.

Utána azonban kijött, hogy nyomasztó magassági fölényben játszik a Lewis. Sorra érték el a másodszándékból dobott pontokat, amely ugye számtalan támadó lepattanót feltételez. Ennek ellenére 21-24-nél labda volt az egyenlítéshez, de Sammy tiszta hárompontosa nem ment be. Kár.

Laura nyitotta az UMSL-sorozatot az elején, két hárompontos rámolt be,

amelyek után is szenvedélyes támadta a gyűrűt. Klasszikus center hiányában azonban alig volt rés, valóságos fallal találkozott a festéken belül, de így is összegyűjtögetett további 6 pontot a félidőig.

27-34-gyel fordultak a csapatok.

A harmadik negyed elején aztán bekezdett a Lewis. Másfél perc alatt 13 pont lett közte. A Tritons azonban nem adta fel. Más kérdés, hogy a küzdés a tisztes eredmény tartására volt elég. 24 perc után 31-41 állt a táblán. A negyed végére pedig 19-re hízott az ellenfél előnye. A közvetítés során sok közelit adtak, látszott Laura fején, hogy a végletekig kihajtotta magát.

Ilyen helyzetben pedig rendesen savasodik a kéz és a láb. Ez pedig nem tesz jót a dobásoknak. Ennek ellenére, vagy éppen ezért a "csatás" szív sosem adja fel. Ment előre. Volt abban valami szívszaggató, hogy a 29. percben egy lerohanás után szerezte 16. pontját.

A vége 80-61 lett, erre a különbségre tippeltem a meccs előtt, de azért most nem örültem, hogy bejött a papírforma.

A meccset az ellenfél nyomasztó súly és magassági fölénye döntötte el.

A lepattanók, és különösen a támadó lepattanók adatai mindent elmondanak. 47-30 a Lewis javára. Ezen belül is 15 támadót szereztek, és ebből számtalan pontot dobtak. Ugyan az edzők azt mondják, hogy a lepattanazós fejben dől el, kivéve, ha az ellenfél 15 centivel magasabb és 20 kilóval nehezebb. Ezért hiányzott igazán a 191 centis Jordan Fletcher a pályáról.

Sebaj, Laura egy 11-ezres hatalmas csarnokban játszhatott és mutatta meg, hogy jó játékos. Végletekig kifacsart állapotban is 40 percig volt a pályán, ami mindennél többet elmond. Sőt, egy kicsit annál is többet.